Preda: UNPR trebuie să-şi oprească solicitările de poziţii în deconcentrate

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat vineri la Buzău că cei de la UNPR trebuie "să-şi oprească" solicitările de poziţii în instituţiile deconcentrate, pentru ca cetăţenii "să nu creadă că se negociază pensiile şi salariile lor pe votul de la moţiune".

28 afișări
Imaginea articolului Preda: UNPR trebuie să-şi oprească solicitările de poziţii în deconcentrate

Preda: UNPR trebuie să-şi oprească solicitările de poziţii în deconcentrate (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Cezar Preda a criticat, într-o conferinţă de presă, modalitatea unora dintre membrii UNPR, atât de la Buzău, cât şi din ţară ar solicita funcţii la schimb cu sprijinul oferit Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PDL a declarat că practicile de acest gen trebuie să înceteze pentru ca oamenii să nu ajungă să creadă că pensiile şi salariile lor au devenit troc politic.

"Acel partid nou aliat cu noi care se înfiinţează ar dori să susţină mai pe jumătate programul premierului, eventual să se abţină, poate să câştige electorat, dar ce cred eu e că trebuie să facă şi acest nou partid, nu doar la Buzău, ci în toată ţara este să-şi oprească solicitările de poziţii în deconcentrate pentru că cetăţenii României să nu creadă că se negociază pensiile lor şi salariile lor, pe votul de la moţiune. Este incorect să-i trimiţi premierului Boc liste cu deconcentrate la nivel de ţară încercând să-l şantajezi pe premier cu votul din Parlament. Cetăţenii trebuie să ştie că pensiile şi salariile lor nu sunt rezultatul unui troc şi a politizării în continuare a funcţiilor, ci rezultatul unor analize mature", a declarat Cezar Preda.

Liderul democrat-liberal buzoian a adăugat că el respinge practicile celor de la UNPR: "Resping aceste chestiuni şi numai faptul că trebuie să fim acum mai mult ca oricând coerenţi în ceea ce facem mă opreşte în a dezvolta şi trata subiectul aşa cum ar trebui, să spun ce înseamnă solicitările unor oameni care nu au mamă, nu au tată şi vor numai funcţii şi în schimb negociază votul la moţiune. Votul la asemenea pachet de măsuri nu se negociază, se simte, se ia în deplină cunoştinţă de cauză şi cu conştiinţa liberă nu încărcată de dorinţa de a obţine avantaje".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici