Predoiu a dezvăluit detalii despre întrevederile cu ambasadorul SUA: Am discutat despre pregătirea magistraţilor

  • Cătălin Predoiu a prezentata detalii despre întâlnirile cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman
  • Ministrul Justiţiei a dezvăluit că întrevederile au vizat pregătirea profesională a magistraţilor
  • Predoiu a mai adăugat că scopul colaborării este creşterea eficienţei experţilor români din justiţie
164 afișări

Cătălin Predoiu a fost întrebat de un coleg din PNL despre întâlnirile dese pe care le-a avut în ultima perioadă cu ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman. Ministrul Justiţiei a răspuns că întrevederile şi discuţiile cu oficialul american au fost despre pregătirea profesională a magistraţilor

Întrebarea i-a fost pusă, marţi, la audierea în comisiile juridice reunite ale Parlamentului de către deputatul PNL Vasile Varga, pentru ca alţi parlamentari din Opoziţie să nu profite şi să în chestioneze pe Cătălin Predoiu.

„Au fost două întâlniri, la Ministerul Justiţiei şi o întâlnire la Ambasada SUA. Am discutat despre pregătirea profesională a magistraţilor şi ni s-a spus că ni se oferă sprijin pentru orice pregătire, în lupta împotriva traficului de persoane şi corupţiei”, a explicat Cătălin Predoiu, la audierea de marţi.

Ministrul desemnat pentru portofoliul Justiţie a precizat că datorită acestei colaborări experţii români pe justiţie vor fi mai eficienţi.

„Nu ni se cere nimic. Ni se oferă tot. Care este problema? Cu ce vă supără că experţii români vor fi mai eficienţi?”, a conchis Predoiu.

Cătălin Predoiu a primit aviz negativ în comisiile juridice reunite ale Parlamentului, după o audiere care a durat peste două ore. Au fost 37 de voturi „împotrivă”, 26 de voturi „pentru” şi 10 abţineri.

Audierile miniştrilor Guvernului Orban 2 au început luni şi se vor încheia miercuri. Votul de învestire va avea loc într-un plen reunit pe 24 februarie, începând cu ora 16.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici