Predoiu: Aştept răspunsul lui Nicuşor Dan până la ora 21. Nu am făcut un troc, discutăm când acceptă

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, i-a dat termen lui Nicuşor Dan până luni la ora 21 să spună dacă se va retrage din campanie în favoarea celui mai bine plasat candidat în sondaje, afirmând că discuţiile pot să înceapă după ce Nicuşor Dan acceptă oferta liberalilor.

2587 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Aştept răspunsul lui Nicuşor Dan până la ora 21. Nu am făcut un troc, discutăm când acceptă

Predoiu: Aştept răspunsul lui Nicuşor Dan până la ora 21. Nu am făcut un troc, discutăm când acceptă (Imagine: Bogdan Danescu / Mediafax Foto)

''Propunerea mea şi a PNL de a constitui un pact anti-PSD la alegerile locale din 5 iunie a intrat in linie dreaptă. Noi am făcut o propunere corectă, cinstită, în beneficiul bucurestenilor, să dăm sprijin cu toţii celui mai bine plasat candidat de centru-dreapta. Am făcut această propunere la jumătatea campaniei electorale, dând suficient timp pentru a organiza punerea în aplicare a acestei propuneri'', a declarat Predoiu.

El a afirmat că aşteptă până luni la ora 21 ''aceleaşi cuvinte'' din partea lui Nicușor Dan.

''Am spus limpede ca lumina zilei că dacă domnul Dan sau orice altcineva este plasat într-un sondaj făcut de comun acord înaintea mea, eu şi PNL îl vom sprijini astfel încât doamna Firea şi PSD să nu strângă în braţe Bucureştiul până o să îl sufoce. Aştept exact aceleaşi cuvinte din partea domnului Dan şi din partea oricărui alt candidat de centru-dreapta şi anume dacă eu sunt cel mai bine plasat candidat în sondaj să primesc sprijinul lor pentru ca împreună să putem opri pericolul PSD. (..) Nu cer nimic mai mult, nici mai puţin decât ceea ce am spus eu (…) acum o săptămână. Aştept aceleaşi cuvinte de la domnul Dan până la ora 21'', a subliniat liberalul.

Predoiu a spus că s-a bucurat pentru o clipă duminică seară când Nicuşor Dan a acceptat un sondaj, însă răspunsul ulterior al lui Nicuşor Dan, pe Facebook, a fost ''contradictoriu''.

''Timpul trece şi trece în favoarea PSD şi a doamnei Firea, de aceea îl rog pe domnul Dan să spună clar, româneşte, răspicat, cum o spun şi eu în faţa bucureştenilor, dacă acceptă să se retragă şi să sprijine cel mai bine clasat candidat în sondaje'', a fost apelul Predoiu pentru candidatul USB.

''Dacă nu se întâmplă ce am propus noi mie mi se pare că aici este altceva (…) şi nici nu vreau să mă gândesc acum ce ar putea fi, dar nici nu voi tace. Aşteptăm deocamdată'', a avertizat liberalul.

Întrebat ce îi oferă lui Nicuşor Dan, Cătălin Predoiu a afirmat că discuţiile pot începe din momentul în care acesta acceptă oferta PNL.

''În momentul în care este acceptată oferta PNL, de acolo încep orice discuţii şi suntem gata să ascultăm pentru un proiect, pentru o idee. Negocierea poate să înceapă în momentul în care se spune da ofertei politice. Nu mă comporta ca doamna Firea. Nu am făcut o ofertă de tip troc'', a răspuns candidatul PNL.

Întrebat dacă a existat o întâlnirea între el şi Nicuşor Dan, Predoiu a refuzat să comenteze.

Liberalul a mai precizat că a nu a dat publicităţii sondajul CURS pe tema intenţiei de vot pentru că nu a vrut să tulbure discuţiile cu candidatul USB şi pentru a nu fi acuzat că vrea să facă o presiune publică. El a anunţat că va face public sondajul dacă Nicuşor Dan nu acceptă oferta PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici