Predoiu: Candidaţii la sectoare, evaluaţi şi "în funcţie de performanţele pe teren"

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că liberalii care s-au înscris în cursa pentru primăriile de sectoare vor fi evaluaţi în funcţie de rezultate din sondaje, dar şi în funcţie de ''performanţele lor pe teren''.

Predoiu: Candidaţii la sectoare, evaluaţi şi "în funcţie de performanţele pe teren" (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

''În urma deschiderii competiţiei interne la candidaturile pentru funcţia de primar de sector s-au înscris mai mulţi colegi pe care urmează să îi selectăm în cursul lunii februarie, în funcţie de performanţele lor pe teren, de soluţiile pe care le au, de sondajele care vor exprima încrederea cetăţenilor în aceşti candidaţi şi, evident, de o decizie politică în funcţie de strategia pe care o adoptă'', a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu.

El a precizat că va merge să vadă cum se descurcă fiecare candidat ''într-o sală în care are loc o dezbatere cu cetăţenii''.

''Vreau să merg şi eu într-o sală în care are loc o dezbatere cu cetăţenii, să-l vad pe candidat cum discută cu aceştia, cum răspunde la întrebări, ce soluţii are, cum se descurcă în situaţii în care este criticat, iîn care este întrebat de probleme concrete. Mă uit la ei ca la un primar şi ca un cetăţean care îşi doreşte un anumit tip de primar", a explicat Predoiu, solicitat să explice cum va evalua performanţele candidaţilor pe teren.

''Nu este un examen, pur şi simplu vreau să am o evaluare personală'', a precizat liderul PNL Bucureşti.

Predoiu a afirmat că va verifica şi listele de consilieri şi va avea interviuri cu fiecare candidat la postul de consilier local.

''Am luat decizia de a verifica punct cu punct toate listele de candidaţi la funcţia de consilieri locali pentru că dorim ca pe aceste liste să se afle persoane cerute de cetăţeni, de opinia publică, de societatea civilă, competente, cu respectarea criteriilor de integritate şi cu soluţii pentru sectoarele Capitalei'', a spus liberalul.

Preşedintele PNL Bucureşti a mai spus ca acest proces de verificare a listelor de consilieri locali se va desfăşura pe parcursul lunii februarie.

''(…) O să iau lista şi o să fac un interviu cu fiecare dintre ei şi cu alţi colegi. Ne vom uita la CV, o să discut cu dânşii să vedem ce soluţii au pentru capitală, ce îşi propun în activitatea politică. Toate aceste chetiuni presupun o muncă pe care am de gând să o fac personal, pe parcursul lunii februarie. Luăm acest CV, criteriile de integritate, informaţiile pe care le avem în spaţiul public. Trebuie să ne uităm puţin la aceste lucruri pentru că listele de consilieri au fost întocmite înainte ca noi să adoptăm criteriile de integritate'', a explicat Predoiu.

Comitetul executiv al PNL Bucureşti a mai decis şi formarea unui grup de lucru care să evalueze toate bugetele primăriilor şi ''să identifice toate punctele sensibile''.

''Am mai decis formarea unui grup de lucru care să evalueze toate bugetele primăriilor, proiectele de buget, să identifice toate punctele sensibile, să vegheze ca în aceste bugete să nu se strecoare cheltuieli nejustificate şi să prezinte în Organizaţia Bucureşti şi, ulterior, opiniei publice care sunt aceste eventuale critici şi vulnerabilităţi, inclusiv ale Primăriei Capitalei'', a spus Predoiu.

El a afirmat că o discuţie legată de evaluarea candidatului pentru Primăria Capitalei ''se face la jumatătea lunii februarie şi este o evaluare pe care şi domnul Busoi şi-o doreşte după aceste câteva luni de pre-campanie''.

''Candidatul pentru Primăria Bucureşti este domnul Cristian Buşoi. Orice discuţie despre orice alt nume este, în acest moment, neavenită. Nu se pune problema în acest moment. (…) Nu se pune această discuţie, cel puţin până la jumătatea lunii februarie'', a susţinut Predoiu, afirmând că partidul face periodic măsurători ale tuturor liderilor, măsurători care nu trebuie să fie confundate cu sondajele care se realizează pentru desemnarea candidaţilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 3 comentarii
Taguri:
PREDOIU CATALIN ,
CANDIDATI BUCURESTI ,
COMENTARII
 • stewe 5 feb 2016

  NU ESTE DE MIRARE CA CU prokorori de acest calibre, tara a ajuns groapa de gunoi....a nemtilor, a turcilor, a americanilor....Gandirea acestui vertebrat fara creier este asemanatoare a unei moluste...pana ce si dizabili...de EBA...spunea ca PLEDOIU ALE PLUNE...

 • rosu constantin 5 feb 2016

  Hai ca-i buna,acest neica NIMENI,da lectii lui SULFINA,BUSOI si RAESCHI ? Cred ca glumiti.

 • Ma nage rLeagu e. ro 5 feb 2016

  Best next-gen online sci-fi game on the web! No Pay2Win! : AD2460. c o m
  Castiga premiul cel mare de 75 de euro in competitia Champions League sau un trofeu real pe care il poti castiga jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit:
  Ma nage rLeague. ro

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent desăvârşit!”