Predoiu despre problemele PNL cu desemnarea candidatului: Secretul succesului e să perseverezi

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat marţi seara că îşi asumă responsabilitatea, laolaltă cu întreg partidul, pentru eşecul candidaturii lui Marian Munteanu, arătând că nu a fost la curent cu toate declaraţiile acestuia din anii 90.

408 afișări
Imaginea articolului Predoiu despre problemele PNL cu desemnarea candidatului: Secretul succesului e să perseverezi

Predoiu despre problemele PNL cu desemnarea candidatului: Secretul succesului e să perseverezi

Referindu-se la dificultăţile pe care PNL le-a avut în desemnarea candidatului, el a afirmat, la B1tv, că ''partidul a reacţionat rapid, la maximum de capacitate posibilă în contextul dat de fiecare dată''.

''Domnul Munteanu s-a retras pentru că apăruseră o serie de acuzaţii destul de grave la adresa domniei sale, pe care o parte le-a demontat, pe altele a spus că oricând le poate demonta. Tot acest context creat şi cu precedentul schimbării Buşoi-Orban, se crease deja un fel de clişeu acolo, imediat toată lumea a vorbit de criză şi presiunea a fost enormă. (...) Serios nu înseamnă să nimereşti cu toate deciziile sau să iei decizia ideală de fiecare dată. Ştiţi ce zice Churchill, secretul succesului este să perseverezi, să nu-ţi pierzi entuziasmul. La domnul Munteanu decizia a fost luată rapid pentru că era important să luăm o decizie rapid. Toată lumea vorbea de cazul Orban, de al doilea eşec al PNL-ului. Toată lumea a fost de acord că în maximum 48 de ore trebuie să avem o soluţie. Ce n-a fost bine este că trebuia să verificăm mai atent toate declaraţiile din anii 90, unele dintre ele şi mie personal mi-au fost necunoscute. Trebuia să evaluăm mai atent riscul acestui nou baraj pe care urma să îl întâmpinăm, dar ideea în sine de a veni cu un om din afara partidului cred şi acum că a fost bună. A fost o decizie colectivă şi nu e corect ca cineva să se spele pe mâini. Nici eu nu pot să mă spăl pe mâini şi trebuie să îmi asum acest lucru'', a explicat Predoiu.

El a susţinut că liberalii de la sectoare care s-au delimitat de Munteanu au fost ''puţin impulsivi''.

''Dânsul a receptat negativ două declaraţii făcute de doi candidaţi de la sectoare, domnul Raeţchi şi domnul Mironescu, care au reacţionat puţin impulsiv. Nu a fost nimic nefiresc, a fost rezonabil tot ce s-a întâmplat, a fost corect din punct de vedere politic. Toată conducerea PNL a dat dovadă de maturitate. Am ieşit împreună întăriţi de acolo şi în relaţii bune cu domnul Munteanu'', a mai spus Predoiu.

El a subliniat că prin nominalizarea sa partidul a trecut ''nu de la agonie la extaz, dar la o stare de optimism sănătos''.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici