Predoiu: E o chestiune de timp până când Guvernul Ponta îşi va da obştescul sfârşit politic

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, la Sibiu, că ”e o chestiune de timp până când Guvernul Ponta îşi va da obştescul sfârşit politic”, susţinând că premierul Victor Ponta nu va mai rezista în funcţie "mai mult de câteva săptămâni”.

566 afișări
Imaginea articolului Predoiu: E o chestiune de timp până când Guvernul Ponta îşi va da obştescul sfârşit politic

Cătălin Predoiu (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Predoiu a spus, într-o conferinţă de presă, că PNL este pregătit să asigure "o guvernare eficientă”.

"E o chestiune de timp până când Guvernul Ponta îşi va da obştescul sfârşit politic şi va pleca în partea neagră a istoriei naţionale. E o chestiune de timp până când România va avea un guvern în linie cu simbolul pe care noul preşedinte Klaus Iohannis îl reprezintă azi pentru toţi românii, valorile pe care şi-a construit campania şi a obţinut votul covârşitor al românilor”, a spus liderul liberal.

Potrivit acestuia, Victor Ponta nu va mai rezista mult în funcţia de premier.

"Nu cred că mai poate fi vorba de un exerciţiu al premierului mai mult de câteva săptămâni, nu văd cum ar putea continua. Orice premier într-o situaţie ca cea în care se află domnia să - pe de o parte dat dispărut de la pupitrul de comandă al economiei într-un moment delicat, critic, ţinând cont şi de criza din Grecia şi de convulsiile politice în plan intern, un premier care evident că nu mai are sprijin politic, chiar dacă formal încă este sprijinit de către partid - nu mai e niciun secret pentru nimeni, colegii din PSD discută în mod deschis despre felul în care trebuie făcut pasul următor, retragerea lui Ponta de la Guvern şi ce variante au la şefia PSD. Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că, sigur, exceptând capitala Turciei, unde este găzduit momentan cu ospitalitate firească până la urmă - nu sunt turcii de vină cu nimic că domnul Ponta s-a refugiat la Istambul - nu cred că domnul Ponta mai poate fi primit în vreo capitală europeană ca să se lupte pentru România”, a spus Predoiu.

El a adăugat că PNL este pregătit să preia guvernarea.

"Sunt absolut adept câştigat al ideii că trebuie să ne pregătim pentru România după Victor Ponta. Ce înseamnă România după Victor Ponta? Înseamnă, în primul rând, evident o altă guvernare, nu numai formal, compusă din altă majoritate şi alte partide, o majoritate condusă de PNL, dar şi o guvernare eficientă. Noi ne pregătim de mai mult timp pentru această guvernare, pentru că votul din 16 noiembrie anul trecut a fost foarte clar în direcţia unui altfel de preşedinte şi acest lucru s-a împlinit, este un fapt, se vede, se simte, dar şi a unei alte guvernări şi suntem într-o muncă permanentă de a pregăti această guvernare”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat cum vede guvernarea despre care vorbeşte - PNL singur sau în alianţă, Predoiu a răspuns: "Orice e posibil, în orice caz acest orice include «prin noi înşine». Prin noi înşine sau prin noi înşine alături de alţii, vedem. E prematur şi vă spuneam că sunt colegi, co-preşedinţi în primul rând care negociază şi discută, elaborează şi după aceea prezintă în comisia de conducere a partidului tot felul de varinate, acolo discutăm şi hotărâm ce şi cum”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici