Predoiu: În condiţiile în care am candidat eu la Parlament, nici preşedintele Băsescu nu câştiga

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a comentat afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, apreciind că, în condiţiile în care a candidat el la Parlament - cu notorietate zero şi campanie făcută sâmbăta şi duminica -, nici Traian Băsescu nu ar fi câştigat.

1144 afișări
Imaginea articolului Predoiu: În condiţiile în care am candidat eu la Parlament, nici preşedintele Băsescu nu câştiga

Predoiu: În condiţiile în care am candidat eu la Parlament, nici preşedintele Băsescu nu câştiga (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Cătălin Predoiu a declarat la Digi24 că nu a câştigat un mandat de parlamentar pentru că nu a vrut să facă "maşinaţiuni".

"În condiţiile în care am candidat eu, nici domnul preşedinte nu câştiga alegerile. Acolo s-au făcut anumite maşinaţiuni pe care eu am refuzat să le fac: mita electorală. Pe de altă parte, n-a fost chiar un eşec. Am luat vreo 9.700 de voturi, lipsindu-mi vreo 200 de voturi, în condiţiile în care în alte colegii s-a intrat cu 3-3.500 de voturi (în Parlament - n.r.). Atunci, în 2008, cu notorietatea zero pe care o aveam, cu campanie electorală făcută sâmbătă şi duminică, pentru că în rest am stat la minister (Ministerul Justiţiei - n.r.), atât am luat, 9.700 de voturi", a declarat Cătălin Predoiu.

El a făcut referire la Margaret Thatcher, care a pierdut primele două algeri parlamentare în care a candidat.

În privinţa candidaturii la alegerile prezidenţiale din 2014, Cătălin Predoiu a dezminţit informaţiile, însă a afirmat că declaraţia preşedintelui nu este neapărat un reproş.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru "România Liberă", că nu crede că venirea fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu în PDL ar putea schimba imaginea partidului.

"Cătălin Predoiu a încercat să-şi facă propriul partid, Forţa Nouă, n-a reuşit să strângă semnăturile, a avut şi nişte discuţii cu mine, despre Mişcarea Populară - spun aceste lucruri pentru că el le-a făcut publice. Cred că el vizează alegerile prezidenţiale din 2014. (...) Trebuie să ne amintim totuşi că, din punct de vedere al capacităţilor sale electorale, Cătălin Predoiu a pierdut în 2008 alegerile parlamentare în faţa unui om care a ajuns la puşcărie, Marian Ghiveciu. Una este să ai o anumită prezenţă şi inteligenţă şi alta e să ai capacitatea de a aduce voturi: nu sunt sinonime. Şi mai este un lucru: capacitate de asumare a acţiunilor, iar aici este interesant de urmărit câte din actele normative emise de Guvernul Boc au şi semnătura domnului Predoiu. Veţi constata că cele mai multe sunt semnate de secretarii de stat", a afirmat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici