Predoiu: La finalul lunii tragem linie la programul de guvernare al PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, marţi, la finalul unei dezbateri în grupul parlamentar al PNL, că la finalul lunii va fi definitivat programul de guvernare după finalizarea consultărilor pe document, menţionând că liniile majore sunt stabilite şi convenite.

414 afișări
Imaginea articolului Predoiu: La finalul lunii tragem linie la programul de guvernare al PNL

Cătălin Predoiu (Imagine: Andreea Alexandru-Mediafax Foto)

”A fost o discuţie profesionistă, o discuţie serioasă, politică, dar care a intrat şi în detalii tehnice pe anumite domenii. A fost o discuţie care a demonstrat faptul că avem un program realist, un program care nu minte românii. (...) Pe baza acestui program chem toţi parlamentarii care vor să facem România lucrurilor bine făcute să ni se alăture. Este timpul ca domnul Ponta să meargă acasă, dar pentru asta trebuie să construim o platformă politică în jurul soluţiilor pentru cetăţenii români”, a declarat Predoiu, la finalul discuţiilor cu parlamentarii liberali.

Liderul PNL a admis că o parte dintre parlamentari a ridicat obiecţii asupra unor elemente din proiectul programului de guvernare propus.

”Aici nu e ca la Partidul Comunist, într-un partid liberal discutăm deschis toate soluţiile şi este ceea ce am făcut”, a mai spus Predoiu.

El a fost întrebat când estimează că va fi gata forma finală a programului de guvernare.

”În această lună avem discuţii cu organizaţiile din partid, dar şi mediul de afaceri şi cu sindicatele. E vorba de soluţii punctuale care în anumite domenii ar mai putea fi adăugate în urma acestui dialog şi eu cred că la finalul lunii putem să spunem că tragem linie”, a răspuns Predoiu.

Liderul PNL a dat ca exemple de elemente asupra căruia trebuie clarificată poziţia politică cele care privesc organismele modificate genetic.

”Programul, în linii mari, 99%, este cel pe care îl avem aici. Sunt anumite subiecte punctuale. Vă dau un exemplu, produsele modificate genetic, asupra căruia trebuie să luăm decizii. Şi aceste decizii trebuie să aibă la bază o dezbatere. Sau unde plasăm un segment sau altul, cum ar fi silvicultura. După nişte teorii trebuie să stea la Mediu, după altele trebuie să stea la Agricultură. Sunt chestiuni tehnice, dar filosofia mare a programului, direcţiile principale prioritare, care înseamnă agricultură, energie, IT şi telecomunicaţii, înseamnă infrastructura noastră, cu scopul de a crea mijloacele financiare să susţinem o altfel de sănătate şi un altfel de învăţământ. O sănătate unde nu mai merg pacienţii în portbagaj, cum am văzut astăzi, un învăţământ în care manualele sunt la timp pe masa elevilor. Toate aceste lucruri sunt cadrele mari şi care sunt deja stabilite şi convenite”, a afirmat Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici