Predoiu: Ponta are mentalitate politică de a influenţa actul de justiţie

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu afirmă că premierul Victor Ponta, care a spus că îl va suna pe procurorul general şi pe ministrul Justiţiei în legătură cu desfăşurarea unei anchete, are "mentalitate politică de a influenţa actul de justiţie".

341 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Ponta are mentalitate politică de a influenţa actul de justiţie

Predoiu: Ponta are mentalitate politică de a influenţa actul de justiţie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Prim-ministrul în exerciţiu a declarat public că îl va suna pe procurorul general al României şi pe ministrul Justiţiei în legătură cu desfăşurarea unei anchete. Această intervenţie anunţată public de prim-ministru denotă o mentalitate politică de a influenţa actul de justiţie. Nu mai discutăm aici în ce sens. De aceea, aş vrea să-l întreb public pe domnul prim-ministru în exerciţiu în legătură cu ce alte anchete a mai dat telefoane procurorului sau ministrului Justiţiei", a declarat Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă luni, după şedinţa BPN al PDL.

Predoiu a mai spus că ar vrea să-l întrebe pe prim-ministru dacă are în vedere în viitor să mai dea telefoane ministrului Justiţiei şi procurorului general în legătură cu alte anchete.

"Aş vrea să-l întreb, de asemenea public, dacă are în vedere în viitor să mai dea telefoane ministrului Justiţiei şi procurorului general şi în legătură cu alte anchete şi care sunt acestea. Nu îl întreb public pe ministrul Justiţiei dacă a mai primit astfel de telefoane, pentru că tot ministrul Justiţiei de ziua Justiţiei şi-a început discursul spunând că el nu va face niciodată alteceva decât să repete ce a spus primul-ministru. Cred că răspunsul primul-ministrului este suficient", a adăugat Cătălin Predoiu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că a verificat ce se întâmplă în cazul cercetărilor procurorilor legate de bacalaureat şi că nu există un mandat de aducere a copiilor, astfel că îi va solicita ministrului Justiţiei să discute cu procurorul general, "pe cale ierarhică", despre această situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici