Predoiu: Textele otrăvite distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că majoritatea PSD-ALDE "amestecă amendamente benefice cu texte otrăvite", care distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea de orice fel, afirmând că modificările aduse Codurilor penale costă România zeci de miliarde euro.

179 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Textele otrăvite distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea

Predoiu: Textele otrăvite distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea

"Simpla lectură a acestor proiecte demonstrează acest lucru, pentru că sunt amestecate amendamente benefice pentru garanţiile procesuale cu texte <<otrăvite>>, care distrug capacitatea parchetelor de a combate infracţionalitatea de orice fel, nu numai de corupţie. Amestecaţi apă cu otravă în aceste proiecte. Rezultatul: un proiect otrăvit! (...) Vă semnalez că astăzi la Bruxelles se anunţă principiile noului Cadru Bugetar European 2021 – 2027. România pierde zeci de miliarde de euro în acest nou cadru, pentru că el este legat de respectarea valorilor europene, între care şi respectul regulii de drept şi independenţa justiţiei", a declarat deputatul PNL Cătălin Predoiu.

Cătălin Predou a afirmat că modificările propuse au făcut ca România să piardă deja zeci de miliarde de euro.

"Bani europeni gratuiţi, pentru că ţintiţi nu numai echilibru de acuzare – apărare, ci şi compromiterea anchetelor şi dosarelor penale în curs. Pentru fiecare miliard de euro pierdut de România din fondurile europene până în 2027, ţara noastră pierde 130 km de autostradă. Aceasta este o parte din preţul politicilor şi proiectelor PSD- ALDE privind Justiţia. În dezbaterile pe fiecare articol vom arăta dezechilibrele pe care le creaţi prin proiect, sub pretextul echilibrării raporturilor acuzare-apărare în procesul penal şi ne vom opune la fiecare dintre acestea, după cum vom sprijini orice propunere care păstrează acest echilibru între drepturi şi obligaţii", a spus Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici