Premierul a transmis un mesaj cu ocazia comemorării Holocaustului romilor

Premierul Victor Ponta a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia comemorării Holocaustului romilor din urmă cu 71 de ani şi îi invită pe toţi românii să păstreze un minut de reculegere în amintirea victimelor care au murit fie la Auschwitz, fie în lagărele din Transnistria şi de la Bug.

654 afișări
Imaginea articolului Premierul a transmis un mesaj cu ocazia comemorării Holocaustului romilor

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În urmă cu 71 de ani, într-o singură zi, la 2 august, cele aproape 3 mii de romi - copii, femei şi bărbaţi - din lagărul familial pentru ţigani de la Auschwitz au fost trimişi în camerele de gazare, adăugându-se astfel celorlalte multe mii de romi exterminaţi în Porajmos, multă vreme uitatul Holocaust al romilor", se arată într-un comunicat al Guvernului.

În comunicatul de presă, premierul precizează că: "În această zi, comunitatea internaţională îşi aminteşte cu respect de genocidul împotriva romilor, comemorând una din puţinele tentative de revoltă împotriva barbariei şi dezumanizării, celebrând în acelaşi timp solidaritatea, toleranţa, înţelegerea între toţi cetăţenii lumii".

"Guvernul României salută iniţiativa societăţii civile rome din ţara noastră de a comemora împreună acest tragic moment din istoria modernă a umanităţii şi invită pe toţi cetăţenii români să păstreze un minut de reculegere în amintirea victimelor care au pierit fie la Auschwitz, fie în lagărele din Transnistria şi de la Bug", se mai spune în comunicatul Executivului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici