Premierul Cîţu: Guvernul a aprobat bugetul pe 2021, cred că în weekend ajunge în Parlament. Ministerele care vor primi mai mulţi bani

  • Premierul Florin Cîţu a anunţat la finalul şedinţei de Guvern că a fost aprobat bugetul pe anul 2021.
  • În weekend, acesta va fi trimis Parlamentului pentru aprobare.
  • Florin Cîţu a spus că Ministerul Sănătăţii şi cel al Transporturilor vor primi mai mulţi bani din Fondul de rezervă al Guvernului.
1812 afișări
Imaginea articolului Premierul Cîţu: Guvernul a aprobat bugetul pe 2021, cred că în weekend ajunge în Parlament. Ministerele care vor primi mai mulţi bani

Premierul Cîţu: Guvernul a aprobat bugetul pe 2021, cred că în weekend ajunge în Parlament. Ministerele care vor primi mai mulţi bani

Premierul Florin Cîţu a spus, vineri seara, că Guvernul a aprobat bugetul pe anul 2021. Potrivit acestuia, proiectul va fi trimis în Parlament în acest weekend, astfel încât parlamentarii să-şi organizeze calendarul de dezbateri.

Cheltuielile totale sunt 397.550 milioane lei şi cheltuielile de personal 109.519 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile totale sunt de 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane de lei. Deficitul bugetului general consolidat sau soldul bugetului general consolidat este de 80 de mii milioane de lei. Nu s-a modificat nimic”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte eventualele amendamente, Florin Cîţu susţine că parlamentarii puterii nu vor avea propuneri care ar putea majora deficitul. Dacă parlamentarii din opoziţie vor avea amendamente, acestea vor fi analizate.

„Nu cred ca trebuie sa depăşim acest deficit, vom vedea atunci. Eu ţin la acest deficit, este agreat în plan internaţional (...) Eu ştiu că parlamentarii (cei din alianţa de guvernare n.r) nu vor depune amendamente”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu a spus că Ministerul Sănătăţii şi cel al Transporturilor vor primi mai mulţi bani din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Din Fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor proiecte de investiţii care erau incluse în anumite anexe”, a precizat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici