Premierul Ciucă, pe şantierul primei „autostrăzi nemţeşti” din România: va fi gata înainte de termen

Premierul Ciucă a vizitat şantierul primei „autostrăzi nemţeşti” din România şi a anunţat că obiectivul va fi inaugurat înainte de termen. Am primit garanţii că va fi deschis traficul pe patru benzi, a spus Ciucă despre drumul care va face legătura cu Podul Prieteniei de la graniţa cu Bulgaria.

5672 afișări
Imaginea articolului Premierul Ciucă, pe şantierul primei „autostrăzi nemţeşti” din România: va fi gata înainte de termen

Premierul Ciucă, pe şantierul primei „autostrăzi nemţeşti” din România: va fi gata înainte de termen

Marţi, premierul Nicolae Ciucă a vizitat şantierul în zona Giurgiu.

„Era planificat ca finalizarea să fie în aprilie anul viitor, am vrut să vedem cu ochii noştri, am primit garanţii că va fi deschis traficul pe patru benzi”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Prima „autostradă nemţească” din România se va deschide până la Crăciun. Este vorba despre drumul de legătură DN5-Şoseaua de centură-Podul Prieteniei.

Potrivit specialiştilor, este prima „autostradă nemţească” din România deoarece drumul expres a fost realizat din beton rutier, care s-a aşternut prin turnare continuă.

Şoseaua va fi folosită de şoferii care pleacă din România sau vin din Bulgaria.

„Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecţie giratorie şi continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 şi DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeaşi structură ca a variantei ocolitoare”, a anunţat, recent, secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Lucrările au costat 106,6 milioane de lei, fără TVA. Finanţarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici