Premierul Dacian Cioloş: Le-am propus autorităţilor italiene sprijin logistic de intervenţie, în caz de nevoie

Premierul Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă seara, la Soloneţul Nou, judeţul Suceava, că le-a propus autorităţilor italiene sprijin logistic de intervenţie, Ministerul de Interne şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă fiind gata să intervină, în zonele afectate de cutremurul din Italia.

218 afișări
Imaginea articolului Premierul Dacian Cioloş: Le-am propus autorităţilor italiene sprijin logistic de intervenţie, în caz de nevoie

Premierul Dacian Cioloş: Le-am propus autorităţilor italiene sprijin logistic de intervenţie, în caz de nevoie

Cioloş a afirmat că Guvernul Italian a transmis că, deocamdată, nu este cazul unui ajutor logistic al statului român.

„Am avut deja discuţii cu autorităţile italiene şi le-am propus chiar sprijin logistic de intervenţie, în caz de nevoie. Ministerul de Interne şi IGSU sunt gata să dea o mână de ajutor, dacă este nevoie. Deocamdată, autorităţile italiene ne-au spus că nu e cazul, dar suntem pe poziţie, dacă e cazul, să dăm o mână de ajutor”, a declarat premierul.

Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafaţă - cu magnitudini de 6,0, 5,4 şi 4,8 grade - urmate de sute de replici. Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade. Situaţiile cele mai grave sunt în comunele Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici