Premierul Dacian Cioloş: Se încearcă să se pună în cârca Guvernului actual nerealizările guvernelor anterioare. O să discut cu Irimescu şi voi lua o decizie după o evaluare pe care am să o fac

Premierul Dacian Cioloş a afirmat că le-a cerut miniştrilor să fie "mai activi" din punctul de vedere al comunicării, să prezinte situaţia pe care au găsit-o la ministere şi problemele pe care au trebuit să le rezolve, pentru că se pun "în cârca" actualului Guvern nerealizările guvernelor anterioare

1883 afișări
Imaginea articolului Premierul Dacian Cioloş: Se încearcă să se pună în cârca Guvernului actual nerealizările guvernelor anterioare. O să discut cu Irimescu şi voi lua o decizie după o evaluare pe care am să o fac

Premierul Dacian Cioloş: Se încearcă să se pună în cârca Guvernului actual nerealizările guvernelor anterioare. O să discut cu Irimescu şi voi lua o decizie după o evaluare pe care am să o fac (Imagine: Octav Ganea/ Ariva Mediafax Foto)

"Atacurile pe care le-am văzut în ultima perioadă la adresa Guvernului, a activităţii Guvernului-se ajunge până la a spune că acest Guvern lucrează împotriva intereselor românilor şi, eu ştiu, pentru tot felul de interese din afara ţării-atacuri în care Guvernul este acuzat de foarte multe lucruri care(...) ţin de ineficienţa activităţii Guvernului precedent sau a guvernelor precedente, probleme pe care acest Guvern le-a moştenit şi pe care a trebuit să le rezolve de urgenţă. Mi-asum şi faptul că nu am comunicat suficient pe aceste situaţii, pe care le-am identificat, şi probleme pe care a trebuit să le rezolvăm. Se încearcă acum să se pună în cârca Guvernului actual nerealizări sau întârzieri datorate ineficienţei acţiunii guvernelor anterioare", a spus Cioloş, joi, la finalul şedinţei Executivului.

El a anunţat că le-a cerut membrilor Cabinetului să informeze opinia publică despre situaţia pe care fiecare a găsit-o la ministerul pe care-l coordonează.

"Am cerut miniştrilor, păstrând decenţa şi echidistanţa şi echilibrul pe care ni le-am asumat încă de la început, ca în zilele şi săptămânile următoare să fie mai activi din punct de vedere al comunicării şi să prezinte lucrurile aşa cum stau, măsurile care au fost luate şi care vor fi luate de Guvern pentru a rezolva anumite probleme, dar prezentând şi situaţia pe care am găsit-o şi problemele pe care a trebuit să le rezolvăm pentru că mi se pare important ca cetăţenii să fie bine informaţi, să fie în cunoştinţă de cauză şi apoi, sigur, fiecare va judeca cum va crede de cuviinţă astfel de atitudini pe care le văd în această perioadă. Unele pot să le înţeleg, pentru că e campanie electorală, dar nu înţeleg ca acest Guvern să îşi asume lucruri care nu ţin de responsabilitatea Guvernului acesta", a mai spus premierul.

Cioloş: O să discut cu Irimescu şi voi lua o decizie după o evaluare pe care am să o fac

Premierul Dacian Cioloş a spus că va lua o decizie în ceea ce priveşte păstrarea sau nu a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, în echipa guvernamentală, după ce va discuta cu acesta şi în urma evaluării sale, el adăugând că trecerea unei moţiuni simple nu obligă premierul la nimic.

"O să am o discuţie cu dânsul (cu Achim Irimescu, n.r.) şi voi lua o decizie în perioada imediat următoare, după o evaluare pe care o să o fac eu. După cum se ştie, iar asta au precizat şi cei care au promovat moţiunea, nu există o obligaţie din partea premierului de a demite ministrul respectiv. Există un angajament atunci când moţiunea a trecut ca acele elemente care erau prevăzute în moţiune, elemente de decizie sau elemente foarte practice, să fie luate în considerare de Guvern şi chestiunea subvenţiilor în Agricultură e în atenţia mea înainte de a avea această moţiune", a spus Cioloş, joi, la Guvern, el răspunzând astfel jurnaliştilor care au dorit să afle ce decizie va lua în urma trecerii moţiunii pe Agricultură.

Premierul a explicat că în mai multe state membre UE a fost o întârziere la plata subvenţiilor din cauză că este primul an în care se aplică noua politică agricolă comună şi, totodată deciziile privind calendarul de plată a acestor subvenţii a depins şi de rapiditatea cu care s-au luat sau nu anumite decizii de repartizare a fondurilor pentru agricultură în anul trecut.

Camera Deputaţilor a adoptat recent prima moţiune simplă împotriva unui ministru al Cabinetului Cioloş, Achim Irimescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici