Premierul Dăncilă s-a întâlnit la Roma cu conducerea Comunităţii Sant’Egidio

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, duminică la Roma, cu reprezentanţii conducerii Comunităţii Sant’Egidio, discutând cu aceştia despre posibilitatea prezentării unei expoziţii în Bucureşti referitoare la copiii cu sindromul Down, a anunţat guvernul.

168 afișări
Imaginea articolului Premierul Dăncilă s-a întâlnit la Roma cu conducerea Comunităţii Sant’Egidio

Premierul Dăncilă s-a întâlnit la Roma cu conducerea Comunităţii Sant’Egidio

"Şeful Executivului a evidenţiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun şi primirea de către Sanctitatea Sa Papa Francisc. Totodată, premierul Dăncilă a apreciat implicarea Comunităţii Sant’Egio în organizarea vizitei Sanctităţii Sale Papa Ioan Paul al II-lea în România, prima vizită a unui Papă în ţara noastră. În cadrul întrevederii, reprezentanţii conducerii Comunităţii Sant’Egidio au salutat intenţia Sanctităţii Sale Papa Francisc de a vizita România în prima parte a anului 2019", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, discuţiile s-au axat asupra sprijinului pe care România îl poate oferi acţiunilor în domeniul umanitar, al prevenirii conflictelor şi menţinerii păcii pe care Comunitatea le desfăşoară la nivel internaţional. Premierul a amintit şi despre proiectele Guvernului în domeniul social.

Prim-ministrul a transmis conducerii Comunităţii Sant’Egidio că Executivul vrea să înceapă o serie de evenimente comune, cum ar fi "prezentarea unei expoziţii în Capitală sub patronajul guvernului, referitoare la copiii cu sindrom Down". Astfel, consilierul onorific al premierului, Manuela Hărăbor, se va deplasa la Roma în perioada imediat următoare, pentru a pune bazele unui parteneriat.

Cu ocazia vizitei, la invitaţia Comunităţii Sant’Egidio, premierul Dăncilă a primit o plachetă care marchează celebrarea a 50 de ani de la înfiinţarea Comunităţii.

Comunitatea Sant’Egidio s-a înfiinţat la Roma în anul 1968, iar "acţiunile Comunităţii se desfăşoară în mod voluntar, într-un spirit de solidaritate concretă cu cei săraci, promovând acţiuni în favoarea păcii şi a dreptăţii, prin dialogul şi prietenia cu toţi", potrivit site-ului asociaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici