Premierul a dezminţit că liderul PSD i-a cerut demisia: Dragnea nu mi-a cerut direct demisia, alţii mi-au solicitat-o. Guvernul nu este al CEx PSD, este al României/ UPDATE: Sorin Grindeanu, întâlnire la Guvern cu lideri social-democraţi

Sorin Grindeanu a declarat miercuri, înainte de şedinţa CExN PSD, că Liviu Dragnea nu i-a solicitat direct demisia, dar alţi lideri PSD au făcut acest gest şi că se aşteaptă să fie miniştri care să demisioneze. Între timp, premierul Sorin Grindeanu are întrevederi cu mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, printre care Ionel Arsene (Neamţ) şi Ion Mocioalcă (Caraş Severin), dar şi cu secretarul general al partidului, Marian Neacşu, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

5986 afișări
Imaginea articolului Premierul a dezminţit că liderul PSD i-a cerut demisia: Dragnea nu mi-a cerut direct demisia, alţii mi-au solicitat-o. Guvernul nu este al CEx PSD, este al României/ UPDATE: Sorin Grindeanu, întâlnire la Guvern cu lideri social-democraţi

Grindeanu dezminte că liderul PSD i-a cerut demisia: Dragnea nu mi-a cerut direct demisia, alţii mi-au solicitat-o. Guvernul nu este al CEx PSD, este al României

”Guvernul nu este al CEx PSD, este al României”, a declarat, miercuri, premierul Sorin Grindeanu. Acesta a afirmat că nu are intenţia să pună PSD în situaţia de a pierde guvernarea, dar că nici nu intenţioneze să plece de la Palatul Victoria.

Întrebat de jurnalişti dacă Liviu Dragnea i-a cerut demisia, premierul Grindeanu a spus că ”doar voalat”, însă alţi lideri ai partidului i-au cerut-o direct.

Grindeanu mai spune că se aşteaptă că unii miniştri din cabinet să plece dacă li se cere acest lucru, mai ales că se simt ”jenaţi” de situaţia creată.

Şedinţa CExN PSD va avea loc miercuri începând cu ora 16.00.

”Va fi o execuţie publică”, a apreciat Sorin Grindeanu, referindu-se la discuţiile care vor avea loc în cadrul şedinţei CEx a PSD.

Şeful Executivului a precizat că nu a văzut raportul evaluării miniştrilor pe care conducerea PSD a făcut-o membrilor Guvernului.

Premierul Sorin Grindeanu, întâlnire la Guvern cu lideri social-democraţi - surse

Premierul Sorin Grindeanu a avut întrevederi cu mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, printre care Ionel Arsele (Neamţ) şi Ion Mocioalcă (Caraş Severin), dar şi cu secretarul general al partidului, Marian Neacşu, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Potrivit unor surse politice, premierul Sorin Grindeanu a avut discuţii, la Palatul Victoria, cu liderii unor organizaţii judeţene PSD, printre care preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, liderul social-democraţilor Caraş Severin, Ion Mocioalcă, dar şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

De asemenea, la Palatul Victoria au mai fost miercuri ministrul Dezvoltării, Sevil Shaidehh, cel al Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cel de Interne, Carmen Dan.

Ponta: Voi iniţia un grup de parlamentari PSD care să voteze împotriva unei moţiuni anti-Grindeanu

Fostul premier şi preşedinte al PSD, a anunţat, miercuri, că va iniţia un grup de parlamentari PSD care să voteze împotriva unei eventuale moţiuni de cenzură pe care PSD o va depune împotriva propriului Guvern.

„Conducerea unui partid care aşteaptă de la parlamentarii săi să voteze liniştiţi o moţiune de cenzură contra propriului Guvern este o conducere care greşeşte! Dacă se ajunge prin absurd la aşa ceva (Doamne Fereşte!) eu voi iniţia un Grup de parlamentari PSD care să se opună prin vot unei asemenea greşeli”, a scris Ponta pe Facebook, într-o scrisoare deschisă adresată CExN al PSD.

Astfel, fostul premier PSD, Victor Ponta, a postat, miercuri, pe Facebook, o scrisoare deschisă adresată CExN al PSD în care le cere membrilor acestui for să încerce să îl facă pe actualul preşedinte, Liviu Dragnea, să se răzgândească în ceea ce priveşte „execuţia” propriului Guvern.

„Vă rog azi să îl convingeţi pe Liviu Dragnea să pună pe primul loc interesele PSD şi ale României ( chiar dacă asta înseamnă să renunţe la orgoliul şi nemulţumirile strict personale)! Şi mai ales vă rog să nu îl lăsaţi pe Liviu Dragnea să greşească din nou! Conducerea unui partid care îşi execută public primul-ministru şi Guvernul la mai puţin de 6 luni de la alegeri , fără absolut niciun motiv obiectiv care să fie explicat votanţilor săi şi opiniei publice, este o conducere care greşeşte!”, a scris Ponta în scrisoarea deschisă.

Potrivit lui Ponta, conducerea PSD greşeşte întrucât, prin această acţiune, pune la dispoziţia preşedintelui Iohannis mandatul de prim-ministru pe care îl deţine, fără niciun motiv obiectiv şi nicio criză sau presiune politică.

El a mai arătat că tot o greşeală a conducerii PSD o reprezintă şi sancţionarea propriilor miniştri - numiţi cu „mari laude şi complimente” tot de către aceeaşi conducere în urmă cu câteva luni - pe baza unei aşa-zise "analize" făcute în „mod secret de persoane care în mod evident nu se pricep chiar la toate domeniile şi nu îşi asumă public concluziile”, fără a explica public care sunt greşelile şi fără a da ocazia respectivilor miniştrii măcar de a fi ascultaţi.

„Nu puteţi ignoră faptul că echipa guvernamentală nu a fost făcută de Sorin Grindeanu ci de către Liviu Dragnea- dacă sunt miniştrii slabi e de vină cine i-a propus! Nu puteţi ignora că preşedintele PSD, <<singurul care ştie Programul din scoarţă în scoarţă>> şi-a asumat monitorizarea acestuia şi numirea tuturor secretarilor de stat, sefii de agenţii şi directori regionali! Nu puteţi ignoră că până acum o săptămâna toate <<trompetele>> Conducerii proclamau faptul că Programul este îndeplinit <<la virgulă>> ca acum să aflăm de la aceleaşi <<trompete>> că totul e un dezastru!”, a mai scris Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici