Premierul Ludovic Orban anunţă că ia în calcul demilitarizarea Institutului Cantacuzino

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că ia în calcul demilitarizarea Institutului Cantacuzino, în cazul în care militarizarea nu a produs efectele scontate.

2014 afișări
Imaginea articolului Premierul Ludovic Orban anunţă că ia în calcul demilitarizarea Institutului Cantacuzino

Premierul Ludovic Orban anunţă că ia în calcul demilitarizarea Institutului Cantacuzino

Premierul Ludovic Orban a declarat, într-o conferinţă de presă la Ministerul Sănătăţii, că trebuie văzut dacă soluţia de a militariza Institutul Cantacuzino a fost una care spă fi produs efecte.

„Trebuie văzut dacă soluţia de a militariza Institutul Cantacuzino a produs efecte sau nu. Dacă nu a produs efecte şi nu se întrevăd efecte pozitive, normal că îl vom demilitariza. Trebuie analizat cu mare atenţie ce resurse financiare sunt necesare pentru a reporni producţia la Institutul Cantacuzino”, a spus Orban.

La începutul anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea OUG nr. 66/2017, care prevedea trecerea Institutului Cantacuzino din subordinea Ministerului Sănătăţii în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

Astfel, Institutul Cantacuzino are statut de unitate militară şi este condus de către un director general, cadru militar activ, numit de către ministrul apărării naţionale, cu avizul autorităţii de stat pentru cercetare-dezvoltare şi conform reglementărilor interne ale Ministerului Apărării Naţionale.

Ministerul Apărării Naţionale anunţa, pe 24 iulie 2019, că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino" a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate pentru producerea vaccinului gripal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici