Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu o delegaţie Repatriot

Mihai Tudose s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii proiectului RePatriot, care are ca obiectiv întoarcerea românilor în ţară, prin intermediul antreprenoriatului, părţile convenind să dialogheze constant privind proiectele care pot duce la reîntoarcerea românilor din străinătate.

230 afișări
Imaginea articolului Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu o delegaţie Repatriot

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu o delegaţie Repatriot

Reprezentanţii Repatriot au cerut politici publice pentru antreprenorii români din străinătate prin care aceştia să fie încurajaţi să se întoarcă, arătând că 57% dintre românii din diaspora doresc să se întoarcă în ţară, conform unui studiu realizat în diaspora.

Premierul Mihai Tudose i-a asigurat de sprijinul Guvernului în demersurile pe care le fac. “Misiunea noastra este aceea de a ne asigura că, indiferent de culoarea politică a celor aflaţi la masa discuţiilor, lucrurile se întâmplă”, a spus prim-ministrul.

Părţile au convenit să menţină un dialog între reprezerntanţii diasporei şi aparatul de lucru al primului-ministru pe marginea iniţiativelor aflate în lucru şi a oricăror alte idei şi proiecte sustenabile pentru crearea de punţi de legătură între românii din diaspora şi românii din ţară.

”La nivel legislativ, în Parlament, există trei proiecte de lege care au scopul de a îmbunătăţi condiţiile pentru românii din diaspora: un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 299/ 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau acţiunile privind sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora şi un alt proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 86/2016 privind instituirea centrelor comunitare româneşti în străinătate”, infomează Guvernul.

La discuţii au mai participat, din partea Guvernului, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi consilierii de stat Florin Vodiţă, Felix Rache şi Ramona Lohan. Din delegaţia reprezentanţilor proiectului RePatriot au făcut parte Felix Pătrăşcanu, lider proiect RePatriot, Manging Partner Fan Courier; Alexandra Bădicioiu, project manager RePatriot; Simina Cristea Bossennec – Head of Financial Crime Compliance Operations la HSBC Private Bank Monaco; Cristian Anastasiu, Managing Director, Chapman Mergers&Acquisitions; Mircea Divricean, Consul Onorific al României în SUA, Utah şi Preşedinte şi Director Executiv Kostopulos Dream Foundation şi Michael Divricean, Chief Operation Officer Kostopulos Dream Foundation, Preşedinte Asociaţia Românilor din Utah.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici