Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget

Prim-ministrul Nicolae Ciucă şi alţi demnitari români au avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie.

206 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget

La discuţie au mai participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul finanţelor, Adrian Câciu, şi ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş.

Discuţiile s-au concentrat asupra „contextului european şi pe pregătirea revizuirii Cadrului Financiar Multianual al UE (MFF 2021-2027), demers coordonat de comisarul Hahn.

„Partea română şi comisarul european şi-au exprimat încrederea că exerciţiul de revizuire al MFF va oferi răspunsuri adecvate la impactul provocărilor cu care s-a confruntat UE în contextul războiului Rusiei în Ucraina, al preţurilor ridicate la energie, dar şi la necesitatea accelerării tranziţiei energetice şi a creşterii competitivităţii industriei europene. Interlocutorii au arătat, de asemenea, nevoia de identificare a unui sprijin suplimentar pentru cheltuielile aferente susţinerii Ucrainei”, au anunţat reprezentanţii Guvernului.

Participanţii la întâlnire au mai discutat despre agricultură, apărare şi împrumuturile din PNRR

„Oficialii români au subliniat că solidaritatea şi coeziunea sunt principii cheie în perioada complexă pe care o traversează Europa. Totodată, aceştia au arătat că România doreşte să fie parte a unei soluţii rapide, punctuale şi eficiente. Este esenţial ca revizuirea actualului cadru multianual să nu afecteze implementarea proiectelor iniţiate şi să nu aducă atingere finanţării deja agreate a politicilor tradiţionale ale UE (Coeziune şi Politica Agricolă Comună). Partea română s-a referit şi la conexiunea dintre discuţiile asupra bugetului şi dezbaterea în curs privind reforma Pactului de Stabilitate şi Creştere. În context, a fost reiterat apelul scoaterii din calculul deficitului public a cheltuielilor pentru investiţii în apărare şi a ratei aferentă dobânzilor componentei de împrumut din PNRR”, au mai anunţat reprezentanţii Guvernului.

Vizita comisarului Hahn la Bucureşti a avut rolul de a pregăti discuţiile privind revizuirea Cadrului Financiar Multianual al UE. Comisarul Hahn va vizita toate statele membre în următoarea perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici