Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni cu sindicaliştii din Educaţie şi Sănătate pentru a discuta despre revendicările acestora

Prim-ministrul Nicolae Ciucă se va întâlni cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ. Întrevederea are loc după ce, miercuri, cadrele didactice au organizat miercuri o grevă de avertisment.

250 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni cu sindicaliştii din Educaţie şi Sănătate pentru a discuta despre revendicările acestora

Întâlnirea de lucru a premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, ai Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ are loc vineri, de la ora 11.00.

„În privinţa grevei de avertisment a angajaţilor din învăţământul preuniversitar, desfăşurată în data de 19 ianuarie, îmi exprim încrederea că profesorii, învăţătorii şi educatorii vor continua să pună în prim plan interesul copiilor, chiar dacă apreciem revendicările ca fiind pe deplin justificate. Recunoaştem şi susţinem dreptul cadrelor didactice la o salarizare motivantă, având în vedere atât importanţa educaţiei, cât şi starea actuală a sistemului de învăţământ, inclusiv din perspectiva salarizării, mai ales atunci când există prevederi legale în vigoare care dispun creşteri salariale, ce nu au putut fi acordate până acum din cauza lipsei resurselor”, a transmis miercuri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu spunea că la momentul rectificării bugetare, în condiţiile creşterii încasărilor la bugetul de stat, se vor identifica soluţii de acoperire a obligaţiilor asumate.

De asemenea, premierul se întâlneşte, vineri, de la ora 10.00, şi cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România şi ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici