Premierul Orban şi preşedintele Iohannis anunţă astăzi mult aşteptatul plan de relansare economică

  • Program de relansare economică promis de Guvernul liberal va fi prezentat miercuri de premierul Orban alături de preşedintele Iohannis.
  • Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, evenimentul va avea loc de la ora 18.00, la Clubul Diplomaţilor, care este situat în cartierul Băneasa.
  • Planul de relansare a economiei a fost anunţat de guvern în luna mai, însă fără detalii concrete în ceea ce priveşte măsurile.
3896 afișări
Imaginea articolului Premierul Orban şi preşedintele Iohannis anunţă astăzi mult aşteptatul plan de relansare economică

Premierul Orban şi preşedintele Iohannis anunţă astăzi planul de relansare economică

Premierul Ludovic Orban împreună cu preşedintele României Klaus Iohannis vor anunţa astăzi setul de măsuri pentru redresarea economiei în urma pandemiei Covid-19.

Înainte de eveniment, planul de relansare economică al Guvernului PNL a fost publicat şi conţine: granturi, garanţii, împrumuturi, facilităţi fiscale - începând de la studenţi, patroni, multinaţionale până la pensionari

„Prezentarea programului economic va avea loc miercuri, alături de preşedintele României, cu care am colaborat foarte apropiat. După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este în maxim o lună să adoptăm toate actele normative necesare pentru implemntarea măsurilor din program”, a precizat luni Ludovic Orban.

Social-democraţii au acuzat, marţi, că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL fac din planul relansării economice a ţării „o sindrofie într-un restaurant de lux” şi că „şomajul erupe, nivelul de trai suferă, dar liberalii mai trag un chef la un club de fiţe”.

„Iohannis şi liberalii fac din planul relansării economice a ţării o sindrofie într-un restaurant de lux. La asta sunt chiar experţi! PNL îşi lansează un program electoral care nu salvează pe nimeni din cei care chiar suferă în economia românească”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democraţii susţin că amânarea măsurilor de relaxare din 1 iulie „chiar îngroapă definitiv” turismul şi industria HORECA.

„IMM Invest a fost croit strâmb, 60.000 de firme de subzistenţă nu au primit ajutor, fiind respinse din start de bănci. S-au întors 2 milioane de români în ţară, noi deja având 470 de mii de locuri de muncă distruse şi 140 de mii de contracte suspendate în nici 100 de zile. Şomajul erupe, nivelul de trai suferă, dar liberalii mai trag un chef la un club de fiţe. #Klaustrofobia sufocă economia”, se mai arată în postarea PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici