Premierul Ponta a ajuns în China, unde face o vizită oficială

Prim-ministrul Victor Ponta a ajuns, duminică, la Beijing, unde va începe o vizită oficială în China, după ce aeronava cu care s-a deplasat a survolat estul Ucrainei şi Rusia.

1346 afișări
Imaginea articolului Premierul Ponta a ajuns în China, unde face o vizită oficială

Premierul Ponta a ajuns în China, unde face o vizită oficială (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Avionul a zburat, în Ucraina, prin apropiere de Harkov.

Victor Ponta a venit la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august - 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez, Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013.

Premierul Ponta va avea convorbiri oficiale cu premierul Li Keqiang şi va fi primit de către Preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.

Victor Ponta va avea o întrevedere şi cu Preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare, Zhang Dejiang.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pe agenda de discuţii cu oficialităţile chineze figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi de Est - China, în implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucureşti din 2013. Totodată, vor fi trecute în revistă şi evoluţiile recente în plan regional şi internaţional.

În cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale dintre România şi China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii.

Cu prilejul vizitei, va fi organizată o reuniune economică cu participarea reprezentanţilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

Victor Ponta se va deplasa şi cu trenul de mare vizită la Tienjin, unde va vizita parcul tehnologic şi va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai firmelor care derulează activităţi în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio sau construcţii maşini, menţionează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici