Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu ambasadorul României în Marea Britanie despre românii răniţi în atentat

Sorin Grindeanu a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra şi este ţinut la curent în permanenţă, anunţă Guvernul României pe pagina de Facebook.

1091 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu ambasadorul României în Marea Britanie despre românii răniţi în atentat

Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu ambasadorul României în Marea Britanie despre românii răniţi în atentat (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

"Premierul României este informat permanent despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra. În această seară prim-ministrul a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie, care l-a informat în legătură cu demersurile făcute de ambasadă pentru sprijinirea românilor afectaţi. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul şi guvernul britanic şi condamnăm ferm orice act terorist", se arată pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Doi cetăţeni români au fost răniţi în atacul terorist produs miercuri după-amiază în apropierea Parlamentului Marii Britanii, anunţă Ministerul român al Afacerilor Externe..

"În urma demersurilor de urgenţă întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord pe lângă autorităţile locale, cu privire la identificarea cetăţeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele: Din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale", precizează MAE.

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite în incidentele teroriste produse miercuri după-amiază în apropierea Parlamentului Marii Britanii, a anunţat Poliţia londoneză, precizând că presupusul atacator a decedat, relatează Sky News.

"Bilanţul actual este de patru morţi, unul dintre ei fiind atacatorul. Sunt şi 20 de răniţi", a declarat BJ Harrington, un reprezentant al Scotland Yard.

Miercuri după-amiaza, un bărbat a lovit intenţionat cu maşina un grup de trecători, după care s-a lovit cu vehiculul de poarta metalică a Palatului Westminster. A coborât din maşină şi a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Din cauza incidentului, sediul Parlamentului britanic a fost plasat în stare de alertă, sesiunea parlamentară fiind suspendată. Premierul Theresa May a fost evacuată din Parlament.

Circulaţia metroului în centrul capitalei Marii Britanii a fost oprită temporar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici