Premierul Sorin Grindeanu, despre Legea Salarizării în Parlament: Ştie şi domnul Tăriceanu că e decizie politică

Premierul Sorin Grindeanu, întrebat de declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu despre procedura aleasă pentru legea salarizării, adică de a merge în Parlament, a afirmat că decizia a fost una politică, luată la Sinaia, unde PSD a discutat şi cu ALDE.

713 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu, despre Legea Salarizării în Parlament: Ştie şi domnul Tăriceanu că e decizie politică

Premierul Sorin Grindeanu, despre Legea Salarizării în Parlament: Ştie şi domnul Tăriceanu că e decizie politică (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

”Daţi-mi voie să vă readuc aminte modul în care legea salarizării a ajuns în Parlament. După cum ştiţi foarte bine şi ştie şi domnul Tăriceanu, decizia politică de a merge pe această cale a fost luată în urmă cu o lună şi jumătate la Comitetul Executiv al PSD de la Sinaia şi ca urmarea a unei şedinţe ALDE. Asta ca să clarificăm partea legată de legea salarizării. De ce? Pentru a reduce termenele. Asta a fost motivaţia prin care s-a mers pe această cale, cea a unei iniţiative legislative asumate de coaliţie, adică de toţi parlamentarii PSD şi ALDE şi nu numai. Referitor la fond, proiectul e finalizat, titular de filă a fost Ministerul Economiei. Trebuie să avem o decizie politică de acelaşi tip. Nu avem nici un fel de problemă să apucăm pe o cale de alta şi nu e vorba de a nu-ţi asuma o lege. Noi am dat şi pe proiectul legii salarizării, vom da şi pe fondul suveran aviz pozitiv, bineînţeles, pentru că s-au lucrat aceste proiect”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, întrebat de declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu şi de Fondului Suveran de Dezvoltare.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, miercuri, că are semne de întrebare cu privire la activitatea Guvernului Grindeanu, în contextul în care legea salarizării bugetare a fost asumată de Parlament, deşi era în programul de guvernare.

„Pot să vă spun că, sigur, am avut şi eu propriile mele semne de întrebare. De exemplu, legea salarizării unitare care era un punct esenţial al programului de guvernare comun în loc să fie promovată de Guvern a trebuit să o asumăm noi la nivelul Parlamentului ca iniţiativă parlamentară. Sigur, că procedural, politic, se poate şi aşa ceva, dar este normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de Guvern”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă este mulţumit de activitatea Cabinetului Grindeanu.

Tăriceanu a făcut referire şi la crearea Fondului Suveran de Dezvoltare.

„Aştept acum să vedem ce se va întâmpla cu un alt punct din programul de guvernare, crearea Fondului Suveran de Dezvoltare care, de asemenea, este o chestiune esenţială pentru a ne pune în practică prin programul de Guvernare obiectivele de dezvoltare economică ale României”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că îşi va întreba colegii din ALDE care sunt motivele de insatisfacţie pe care le au faţă de activitatea Guvernului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici