Premierul Sorin Grindeanu infirmă schimbarea coordonatorului Direcţiei Antifraudă din ANAF

Premierul Sorin Grindeanu a infirmat miercuri seara informaţiile referitoare la o decizie a sa de schimbare din funcţie a şefului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din ANAF, precizând că acestea sunt „false”.

2945 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu infirmă schimbarea coordonatorului Direcţiei Antifraudă din ANAF

Premierul Sorin Grindeanu infirmă schimbarea coordonatorului Direcţiei Antifraudă din ANAF (Imagine: Alexandra Pandrea/ Mediafax Foto)

„Nu am semnat niciun ordin de schimbare din funcţie a şefului Direcţiei Antifraudă. Infirm, este o informaţie falsă. Ştiu sigur că nu am în mapă un astfel de document. Am avut diverse discuţii cu conducerea ANAF, aştept propuneri de îmbunătăţire a activităţii instituţiei. Dacă preşedintele ANAF consideră că activitatea poate fi mai bună sub conducerea altor manageri, primesc sugestii şi în acest sens”, a declarat pentru MEDIAFAX premierul Sorin Grindeanu.

În media au apărut informaţii conform cărora coaliţia de guvernare discută posibilitatea demiterii coordonatorului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Dragoş Voinescu şi înlocuirea lui cu Gabriel Gheorghe, postul aparţinând ALDE.

Gabriel Gheorghe a candidat la Senat pe lista depusă de organizaţia ALDE Sibiu. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că “au fost discuţii”, dar că nu poate confirma numirea sa la conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală până nu este publicată în Monitorul Oficial şi că “lucrurile se pot schimba”.

Răspunzând la întrebarea legată de motivul schimbării la nivelul conducerii Direcţiei Antifraudă, Gheorghe a confirmat că ar putea fi legată de slaba colectare la buget a taxelor şi impozitelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici