Premierul Sorin Grindeanu: Tudorel Toader are „mână liberă” în a face lucrurile să funcţioneze în Justiţie

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are „mână liberă” în a face lucrurile să funcţioneze în Justiţie, el menţionând că acesta este un om echilibrat şi că în mod sigur va lua „decizia corectă” în ceea ce priveşte evaluările pe care vrea să le facă.

1388 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu: Tudorel Toader are „mână liberă” în a face lucrurile să funcţioneze în Justiţie

Premierul Sorin Grindeanu: Tudorel Toader are „mână liberă” în a face lucrurile să funcţioneze în Justiţie (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

„Eu am încredere foarte mare în domnul ministru. Este cel care are o experienţă foarte mare în domeniul acesta, a fost 10 ani membru la Curtea Constituţională, este un om extrem de echilibrat care în mod sigur va lua decizia corectă şi are din partea mea mână liberă în a face lucrurile să funcţioneze aşa cum trebuie în acest domeniu, sau să îndrepte ceea ce i se pare că nu funcţionează cum trebuie. Nu sunt specialist, nu e treaba mea să intru în acest sector. Am încredere mare în domnul ministru”, a spus Grindeanu, întrebat despre declaraţiile lui Tudorel Toader privind evaluarea activităţii procurorului şef al DNA şi a Procurorului General al României, după decizia CCR privind OUG 13.

„Am discutat câteva minute cu ministrul Justiţiei. El este cel care gestionează acest minister. Nu e treaba prim-ministrului să intre şi să gestioneze fiecare minister în parte. Dânsul îşi va face toate lucrurile şi toate evaluările şi tot ce are de făcut conform legii la ministerul pe care îl conduce. (...) Eu am dat mână liberă în a aplica legea şi nu cred că face altceva şi sunt convis că lucrul acesta îl va face. Am înţeles că vrea să aibă discuţii în perioada următoare, e treaba dânsului şi dacă are discuţii şi dacă nu are, nu e treaba prim-ministrului”, a adăugat Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici