Premierul Tudose, acuzaţii grave la adresa lui Bogdan Hossu: Sindicalistul bancherilor şi oamenilor de afaceri care vor să scoată bani din ţară

Premierul Mihai Tudose l-a acuzat pe Bogdan Hossu, preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa, că s-a transformat în lider sindicat al bancherilor şi al unor oameni de afaceri ”care vor să scoată bani din ţară”, fără a plăti impozite în România.

3151 afișări
Imaginea articolului Premierul Tudose, acuzaţii grave la adresa lui Bogdan Hossu: Sindicalistul bancherilor şi oamenilor de afaceri care vor să scoată bani din ţară

Premierul Tudose, acuzaţii grave la adresa lui Bogdan Hossu: Sindicalistul bancherilor şi oamenilor de afaceri care vor să scoată bani din ţară

”Apreciem faptul că oamenii de bună-credinţă şi liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliţi de «fostul» lor coleg, Bogdan Hossu. Acesta, mai nou, s-a transformat în liderul de sindicat al bancherilor şi al unor oameni de afaceri, care vor să scoată bani din ţară, fără să plătească impozite statului român, adică nouă, românilor, pentru sănătate, educaţie, infrastructură”, a afirmat, într-o postare pe Facebook, Mihai Tudose.

Prim-ministrul a ataşat comentariului său un link la un articol de presă în care sunt anunţate creşteri salariale pentru angajaţii unui lanţ de supermarketuri, astfel încât trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului către angajat va duce la o creştere medie a salariului net cu 1,5%.

Liderul Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că intenţionează să înştiinţeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în speranţa că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituţională.

„Vom muta manifestaţiile acolo, pentru că sperăm să convingem Avocatul să înainteze Curţii Constituţionale, în vederea analizării sesizărilor noastre. Dacă rămâne în Parlament, acesta va trece în procedură de urgenţă bugetul de stat care, probabil, va fi aprobat luni sau marţi, săptămâna viitoare. Ordonanţa care va trebui să treacă şi ea prin Parlament va trece în sesiunea din primăvara viitoare”, a spus Hossu, prezent în Piaţa Victoriei, unde aproximativ 200 de persoane protestatu faţă de propunerile de modificare a Codului Fiscal.

În cazul în care parlamentarii vor ataca legea la CCR, iar Curtea va constata că e neconstituţională, acest lucru va duce la „un dezastru economic şi social naţional”, a apreciat Hossu.

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern în care s-au adoptat modificări la Codul Fiscal, că iniţial sindicatele şi patronatele au fost de acord cu modificările, dar apoi au reacţionat la externalizarea profitului şi "s-au inflamat nişte multinaţionale".

"Guvernul doreşte să introducă măsuri ferme în ceea ce priveşte externalizarea profitului (...) S-au inflamat nişte multinaţionale, dar din fericire cred ca au înţeles că nu e cazul", a afirmat Mihai Tudose.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici