Premierul Tudose: Nu desfiinţează nimeni pilonul II de pensii, nu-l naţionalizează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opţional

Prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat că pilonul II de pensii nu va fi naţionalizat, dar ar putea să devină opţional începând din anul 2018, astfel încât românii vor putea să aleagă dacă preferă exclusiv pilonul I, al statului, sau vor depune bani şi pentru o pensie privată, potrivit Digi 24.

2556 afișări
Imaginea articolului Premierul Tudose: Nu desfiinţează nimeni pilonul II de pensii, nu-l naţionalizează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opţional

Premierul Tudose: Nu desfiinţează nimeni pilonul II, nu-l naţionalizează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opţional

„Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia spre care ne ducem este să anunţăm populaţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii. La pilonul I, la pilonul II... Toţi la pilonul I... Nu desfiinţează nimeni pilonul II, nu-l naţionalizează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opţional. Românul va avea un tablou în faţă. Eu cu contribuţia mea atât obţin pe punctul de pensie, dincolo atât obţin acel randament”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că Guvernul ”nu se atinge” de Pilonul II de pensii, iar banii ”rămân acolo”, prim-ministrul afirmând că nu va mai exista vreo naţionalizare în România.

”Pilonul II – am declarat cu toţii că nu ne atingem de el. Banii rămân acolo”, a declarat premierul Mihai Tudose, în cadrul ”Orei premierului”, în Parlament.

Tudose a exclus naţionalizarea Pilonului II susţinând că ultima naţionalizare a avut loc în vremea când Guvernul era condus de un liberal, premierul făcând referire la Theodor Stolojan. ”Ca să închidem discuţia despre Pilonul II. Nu, nu naţionalizăm. Ultima naţionalizare a fost făcută de cineva care eu ştiu că vă este cunoscut – era prim-ministru şi a naţionalizat valuta. Înţeleg că aveţi nişte experienţe în apropiere. Cereţi amănunte despre ce s-a făcut. Noi nu o s-o facem. Nu facem aşa ceva. Naţionalizare în România nu o să se mai întâmple”, a mai spus Tudose.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici