Preşedinta PE, Roberta Metsola, prezentă la expoziţia fotografică „Drumul european al R. Moldova”

Preşedinta PE, Roberta Metsola, a fost prezentă marţi la inaugurarea expoziţiei fotografice „Drumul european al R. Moldova”, anunţă eurodeputatul Eugen Tomac.

145 afișări
Imaginea articolului Preşedinta PE, Roberta Metsola, prezentă la expoziţia fotografică „Drumul european al R. Moldova”

Preşedinta PE, Roberta Metsola, prezentă la expoziţia fotografică „Drumul european al R. Moldova”

„Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, prezentă astăzi (marţi - n.r.) la inaugurarea expoziţiei fotografice <Drumul european al R. Moldova>. Parcursul european al R. Moldova, pas cu pas, se vede, în imagini, la Parlamentul European de la Bruxelles. Sunt profund onorat că preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a acceptat invitaţia mea de a participa la festivitatea de deschidere a expoziţiei. Îi mulţumesc pentru cuvintele calde adresate românilor prezenţi, dar mai ales pentru sprijinul, ajutorul şi implicarea sa în procesul deloc uşor al aderării R. Moldova la Uniunea Europeană. Am decis să organizăm această expoziţie în săptămâna în care sărbătorim Ziua Naţională a României pentru a arăta din nou sprijinul total şi necondiţionat pe care îl oferim R. Moldova”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Eurodeputatul PMP arată că la eveniment au mai fost prezenţi Siegfried Mureşan, Preşedintele Delegaţiei Parlamentare Uniunea Europeană - R. Moldova, Traian Băsescu, „care militat, în calitate de şef al statului român, pentru apropierea celor două state româneşti şi a reuşit, iar astăzi continuă să promoveze perspectiva europeană a R. Moldova în Parlamentul European”,, precum şi Daniela Morari, şefa misiunii R. Moldova pe lângă Uniunea Europeană.

„Această expoziţie a fost organizată în colaborare cu Arhivele Naţionale ale R.Moldova prin implicarea directă a domnului director Igor Caşu. Imaginile de arhivă din anii procesului de desprindere de URSS sunt un adevărat tezaur şi mă bucur că am reuşit împreună să mai facem un pas spre apropierea ţinutului minunat de dincolo de Prut de Europa, de România”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
metsola,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici