Şeful statului a anunţat că susţine alegerea primarilor în două tururi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă la Bistriţa-Năsăud, că susţine alegerea primarilor în două tururi, deoarece astfel comunităţile au o şansă reală să aleagă cea mai bună persoană pentru funcţie.

1021 afișări
Imaginea articolului Şeful statului a anunţat că susţine alegerea primarilor în două tururi

Preşedintele a anunţat că susţine alegerea primarilor în două tururi

„Eu, personal, m-am mai exprimat în această chestiune şi pot să vă spun foarte franc, eu sunt pentru alegerea primarilor în două tururi. Este, evident, nevoie de discuţii politice şi la nivel de Parlament, aici, dar dacă ar fi după opţiunea mea, eu aş merge clar pe două tururi, fiindcă aşa este cel mai corect, aşa au comunităţile şansa reală să aleagă pe cel mai bun”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă ar susţine o ordonanţă pentru alegerea primarilor în două tururi şi dacă a discutat subiectul cu premierul Ludovic Orban.

Pe 16 octombrie, Senatul a respins propunerea legislativă a USR, care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu întruneşte majoritatea de voturi. Proiectul urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, for decizional pentru iniţiativa legislativă.

Înaintea votului pentru învestirea Guvernului în Parlament, PNL a încheiat un acord cu USR, unul dintre puncte vizând susţinerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin. La rândul său, PMP susţine astfel de alegeri a primarilor.

Klaus Iohannis a participat la o întâlnire cu cetăţenii, organizată sâmbătă de PNL la Bistriţa-Năsăud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici