Preşedintele american Joe Biden doreşte o întrevedere cu omologul său afgan înainte de retragerea trupelor. Când va avea loc întâlnirea

  • Preşedintele SUA va discuta despre retragerea trupelor cu omologul său afgan, Ashraf Ghani
  • Preşedintele Afganistanului aşteaptă de la întâlnirea cu Biden ca acesta să garanteze ajutor economic şi umanitar
  • Talibanii câştigă teren şi nu privesc cu optimism întâlnirea dintre cei doi şefi de stat
199 afișări
Imaginea articolului Preşedintele american Joe Biden doreşte o întrevedere cu omologul său afgan înainte de retragerea trupelor. Când va avea loc întâlnirea

Sursa foto: Mediafaxfoto

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni cu preşedintele afgan Ashraf Ghani la sfârşitul acestei săptămâni, pe 25 iunie, conform declaraţiei oficiale date de Casa Albă.

Violenţele dintre forţele afgane şi talibani s-au intensificat în întreaga ţară pe fondul retragerii planificate, care are drept scop părăsirea teritoriului statului afgan de către trupele americane şi aliate până pe 11 septembrie anul curent. Retragerea a început luna trecută şi
va fi principala problemă de dezbatere dintre cei doi şefi de stat.

Preşedintele Ghani speră ca în urma acestei întâlniri cu Biden, acesta să garanteze ajutor economic şi sprijin umanitar în schimbul menţinerii unor relaţii durabile şi a unui parteneriat strategic pe viitor.

Talibanii au respins deja vizita lui Ghani, despre care cred că este inutilă şi fără beneficii reale pentru Afganistan.

"Vor discuta cu oficialii SUA pentru a-şi păstra puterea şi interesul personal. Nu va aduce beneficii Afganistanului", a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

De la anunţul de retragere al Statelor Unite, după aproape 20 de ani de război, talibanii au cucerit cel puţin 30 de districte din toată ţara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici