Preşedintele ANAF nu s-a prezentat în faţa comisiei de Buget-Finanţe din Senat, la invitaţia oficială

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu, nu s-a prezentat joi la şedinţa comisiei de Buget-Finanţe a Senatului, după ce i-a fost trimisă invitaţie oficială, şi nici nu a anunţat că nu poate ajunge, a declarat preşedintele comisiei, Viorel Arcaş.

728 afișări
Imaginea articolului Preşedintele ANAF nu s-a prezentat în faţa comisiei de Buget-Finanţe din Senat, la invitaţia oficială

Preşedintele ANAF nu s-a prezentat în faţa comisiei de Buget-Finanţe din Senat, la invitaţia oficială (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Domnul Diaconu nu s-a prezentat azi (joi - n.r.) la comisie, noi i-am trimis invitaţie oficială, cum facem cu toţi. Avea obligaţia să vină, nu trebuia să confirme, însă trebuia să ne anunţe dacă nu poate ajunge, fiind plecat în delegaţie", a afirmat Arcaş după ce membrii comisiei l-au aşteptat pe preşedintele ANAF aproape o oră.

El a precizat că va anunţa ministrul Finanţelor şi premierul, pentru ca aceştia să ia măsuri pentru această situaţie. Totodată, comisia vrea să-l recheme pe Diaconu pentru a da explicaţii.

"Nu putem să stăm la cheremul domnului Diaconu, să vină când vrea şi când nu vrea, premierul va fi anunţat şi să ia măsuri", a spus Arcaş.

Senatorii s-au arătat foarte deranjaţi de lipsa preşedintelui ANAF la şedinţă, catalogând comportamentul său drept sfidare.

Diaconu a fost invitat la începutul lunii aprilie la şedinţa Comisiei de Buget-Finanţe din Senatul pentru a explica de ce nu pune în aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro şi "închide cofetării pentru 5 lei".

Decizia a fost luată la finele lunii martie la propunerea senatorului PSD Constantin Popa, propunere care a fost votată în unanimitate de membrii comisiei.

O parte dintre senatori se aşteptau la acel moment ca preşedintele ANAF să nu se prezinte.

"Oricum nu vine, e prea mare onoarea pentru noi", a spus unul dintre senatori atunci.

Arcaş spune că, deşi problemele s-au rezolvat parţial în ceea ce priveşte controalele ANAF, printr-o ordonanţă, mai sunt de discutat diverse aspecte.

"În plus, domnul Diaconu putea să fie prezent azi şi pentru discuţiile pe Codul de Procedură Fiscală, pentru că azi trebuia să îl analizăm împreună cu amendamentele depuse. Tot reprezentanţii ANAF şi ai Finanţelor ne împiedică să respectăm calendarul, deşi cred că ne vom încadra în timp, trebuie să terminăm raportul până la sfârşitul lunii", a menţionat preşedintele comisiei.

Senatorii continuă la ora transmiterii ştirii cu discuţiile pe codul de procedură fiscală, care riscau să fie amânate din cauza lipsei unui secretar de stat din Ministerul Finanţelor.

După aproape o oră şi jumătate de la ora anunţată pentru începerea şedinţei a ajuns secretarul de stat Attila Gyorgy, astfel că membrii comisiei au decis să continue întălnirea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici