Preşedintele Băsescu i-a rechemat pe ambasadorii din SUA, Rusia şi Israel, aflaţi la final de mandat

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de rechemare de la post pentru ambasadorii României în SUA, Adrian-Cosmin Vieriţa, în Federaţia Rusă, Constantin-Mihail Grigorie, şi în Israel, Edward Iosiper, aceştia aflându-se la final de mandat.

424 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu i-a rechemat pe ambasadorii din SUA, Rusia şi Israel, aflaţi la final de mandat

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Toţi ambasadorii pentru care domnul preşedinte Traian Băsescu a semnat marţi decretele de rechemare se află la încheierea mandatului legal", a precizat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

De asemenea, preşedintele Băsescu i-a rechemat şi pe ambasadorii României în India -Valerica Epure, Argentina şi Paraguay - Manuela Breazu, Liban - Nicuşor-Daniel Tănase, Irlanda - Iulian Buga, Uruguay - Gheorghe Petre, Armenia - Crina-Rodica Prunariu, Filipine - Valeriu Gheorghe, Indonezia şi Timorul de Est - Gheorghe Vîlcu, aflaţi cu toţii la finalul mandatului.

Adrian Vieriţa, ambasadorul României în SUA, se afla la post din decembrie 2007, anterior el fiind secretar de stat în MAE pentru Afaceri Europene. În vârstă de 51 de ani, Vieriţa este diplomat de carieră, el mai fiind ambasador al României în Germania între 2002-2006.

Constantin-Mihail Grigorie, în vârstă de 63 de ani, se afla la post la Moscova din 2008, el fiind unul dintre cei mai experimentaţi ambasadori ai României. A mai fost ambasador în Turcia (2004-2008), Bulgaria (1999-2003), Italia (1995-1999).

Edward Iosiper, în vârstă de 46 de ani, se afla la post în Israel din 2008, el lucrând în MAE din 2001. Între 2002-2006 a lucrat în Ambasada României la Washington.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici