Preşedintele Băsescu l-a felicitat telefonic pe noul preşedinte al Republicii Moldova

Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat, vineri, în cadrul unei convorbiri telefonice, un mesaj de felicitare noului preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, informează Administraţia Prezidenţială.

469 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu l-a felicitat telefonic pe noul preşedinte al Republicii Moldova

Preşedintele Băsescu l-a felicitat telefonic pe noul preşedinte al Republicii Moldova (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Cu prilejul discuţiei care a avut loc la scurt timp după confirmarea alegerii domnului Timofti în funcţia supremă în statul vecin, preşedintele Băsescu i-a adresat acestuia urări de succes în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de sprijinul său deplin pentru continuarea proceselor de reformă internă şi de apropiere de Uniunea Europeană", precizează Preşedinţia.

De asemenea, şeful statului român a remarcat importanţa majoră a alegerii preşedintelui în Republica Moldova, care a permis depăşirea impasului instituţional generat în ultimii 3 ani.

Totodată, preşedintele Băsescu a transmis felicitări şi clasei politice de la Chişinău pentru acordul exprimat vineri în Parlament.

Parlamentul de la Chişinău l-a votat, vineri, pe magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, informează PRO TV Chişinău.

Nicolae Timofti, până în prezent preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean.

Republica Moldova pune astfel capăt unei crize politice care durează de aproape trei ani, timp în care ţara a fost condusă de un preşedinte interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici