Preşedintele Băsescu, la Bruxelles, pentru întâlniri cu Barroso, Viviane Reding şi Herman Van Rompuy - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Bruxelles pentru vizita de lucru în cursul căreia va avea întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, cu comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

1119 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu, la Bruxelles, pentru întâlniri cu Barroso, Viviane Reding şi Herman Van Rompuy - VIDEO

Preşedintele Băsescu, la Bruxelles, pentru întâlniri cu Barroso, Viviane Reding şi Herman Van Rompuy (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit programului pentru presă transmis de Administraţia prezidenţială, la cele trei întâlniri nu sunt prevăzute declaraţii de presă comune ale preşedintelui Băsescu cu vreunul dintre oficialii europeni, ci doar oportunităţi foto şi de imagine la începutul discuţiilor, la care au acces doar fotograful şi cameramanul oficiali.

Întrevederea preşedintelui Traian Băsescu cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a încheiat, durând aproximativ o oră, fără însă să fie susţinută la final o declaraţie de presă comună de către cei doi oficiali.

De asemenea, la întrevederea celor doi oficiali au avut acces numai cameramanii şi fotografii oficiali, pentru o ilustraţie la începutul întâlnirii.

În imaginile difuzate de canalul oficial al UE, EbS, se pot vedea cei doi oficiali dând mâna şi aşezându-se la masa discuţiilor din biroul lui Barroso, care îi spune lui Băsescu faptul că nu are condiţii de lucru la fel de "impresionante" ca ale acestuia.

Pe de altă parte, delegaţia de presă nici nu a mai a ajuns la sediul Comisiei Europene, fiind condusă de la aeroport direct la Consiliul European, unde va avea loc întrevederea de la ora 16.00 (ora României) cu preşedintele Herman Van Rompuy, urmată apoi de o declaraţie de presă a preşedintelui Băsescu, aproximativ o oră mai târziu.

Din delegaţia preşedintelui Băsescu mai fac parte şeful cancelariei prezidenţiale, Cristian Diaconescu, consilierul pentru afaceri europene, Bogdan Mănoiu, şi purtătorul de cuvânt, Bogdan Oprea.

Traian Băsescu declara, în 12 iulie, la TVR, că este un "semnal înfiorător" pentru România faptul că nici preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi nici preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, "nu au ieşit" într-o conferinţă de presă comună alături de premierul Victor Ponta.

Preşedintele suspendat la acea vreme a spus că faptul că preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, nu au susţinut o conferinţă de presă comună alături de Ponta este contrar protocolului, iar acest lucru reprezintă "un semnal înfiorător pentru România".

"Dacă mă veţi vedea vreodată că merg la Bruxelles, dacă voi mai avea ocazia ca preşedinte, pentru întâlniri cu preşedintele Consiliului European şi cu preşedintele Comisiei Europene, şi veţi constata că nu a fost apoi o declaraţie comună, va trebui să înţelegeţi că s-a întâmplat ceva rău", a afirmat Băsescu.

El făcea aceste declaraţii după o vizită a premierului Victor Ponta la Bruxelles pentru explicaţii legate de situaţia politică de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici