Preşedintele Băsescu se declară "un atlantist"

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat "atlantist", luni, la TVR, în contextul în care vorbea despre crearea Statelor Unite ale Europei, menţionând că Europa are în prezent "o mare problemă" legată de modul în care va putea face faţă, în câţiva ani, globalizării.

370 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu se declară "un atlantist"

Preşedintele Băsescu se declară "un atlantist" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Sunt un atlantist, dar în faţa realităţii nu pot să spun că vreau un parteneriat cu SUA ca şi cum nu am trăi în Europa. Europa are o mare problemă acum", a spus preşedintele la TVR.

El a menţionat că proiectul legat de crearea Statelor Unite ale Europei înseamnă cedare de suveranitate, dar "această pastilă" trebuie înghiţită dacă se doreşte ca Europa să fie viabilă în faţa procesului de globalizare.

Răspunzând unei întrebări, Băsescu a spus că parteneriatul strategic cu SUA rămâne valabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici