Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu ameninţă cu o plângere penală pe numele lui Florin Cîţu

Sindicatele îl ameninţă cu plângerea penală pe premierul Florin Cîţu, după ce şeful Guvernului a spus că Executivul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă prin care va elimina cotizaţia lunară la sindicate, care li se reţine angajaţilor automat din salariu.

1489 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu ameninţă cu o plângere penală pe numele lui Florin Cîţu

„Vă mărturisesc că eu personal de abia aştept, pentru că în momentul respectiv vom avea temei legal să dăm, conform legii, Constituţiei româneşti, o plângere penală împotriva persoanei Florin Cîţu, ca abuz în funcţie şi încălcare a prevederilor legale şi imixtiune în activitatea sindicală”, declară la RFI preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Reacţia liderului de sindicat vine după ce premierul Florin Cîţu a spus pentru G4Media că Executivul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă, prin care va elimina cotizaţia lunară la sindicate, care li se reţine angajaţilor automat din salariu.

„Domnia sa dacă ar fi citit legea, ar fi văzut că există un articol 24 din legea dialogului social, care prevede în mod expres că reţinerea cotizaţiei pe statele de plată se face numai după aprobarea, adică cu acordul persoanei respective care este membru de sindicat. Deci este nu o reţinere automată, ci este o reţinere condiţionată de acordul prealabil al persoanei respective (...). Domnul premier încearcă să găsească mecanisme de presiune asupra organizaţiilor sindicale”, conchide Hossu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici