Preşedintele CJ Iaşi, aflat în arest la domiciliu, va fi pus sub control judiciar

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, aflat în arest la domiciliu pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, va fi eliberat, după ce Curtea de Apel Iaşi a decis definitiv ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pentru 30 de zile.

181 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Iaşi, aflat în arest la domiciliu, va fi pus sub control judiciar

Preşedintele CJ Iaşi, aflat în arest la domiciliu, va fi pus sub control judiciar

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, joi, ca preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, să fie cercetat sub control judiciar pentru 30 de zile, după ce acesta se află, din 14 mai, în arest la domiciliu.

Judecătorii au hotărât însă că acesta nu va putea să îşi exercite profesia şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta de care este acuzat, prin urmare el nu va putea reveni la şefia Consiliului Judeţean, de unde este suspendat.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis să revoce şi intedicţia de a părăsi ţara pe care o stabilise în primul termen Tribunalul Iaşi, Cristian Adomniţei putând părăsi teritoriul ţării pe perioada cercetării sale sub control judiciar.

Adomniţei a primit şi interdicţia de a se apropia sau de a comunica direct sau indirect cu inculpaţii din dosar - Carmen Irimesc, Teodora Jinga, angajatele CJ Iaşi, şi Letiţia Popa, care deţine firma LASER CO SRL, dar nici cu ceilalţi suspecţi sau martori din dosar.

În cazul în care preşedintele CJ Iaşi nu respectă interdicţiile impuse de către instanţă, controlul judiciar poate fi înlocuit cu o măsură preventivă mai aspră.

Decizia de joi a Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

În 19 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost suspendat din funcţie, printr-un ordin al prefectului judeţului Iaşi, Dan Cârlan, pe durata cât acesta este arestat la domiciliu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, care a dispus aceeaşi măsură şi pentru angajatele CJ Iaşi, Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, precum şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, decizia instanţei fiind definitivă.

Anterior, Tribunalul Iaşi decisese ca şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, să fie cercetat sub control judiciar.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul angajatelor CJ Iaşi Teodora Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, şi Carmen Irimescu, şeful Serviciului Proiecte şi Parteneriate din Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, dar şi pentru Letiţia Popa, administrator al Laser CO SRL, firma cu care Consiliul Judeţean a încheiat un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Cristian Adomniţei a fost reţinut, în 7 mai, de către procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici