Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a fost revocat din funcţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost revocat, joi seara, din funcţie, ordinul de încetare a mandatului fiind semnat de prefect după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Călinoiu că ar fi incompatibil. Acesta a anunţat deja că va contesta decizia în instanţă.

Share pe Facebook 985 afişări

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a fost revocat din funcţie

Deşi judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia nu s-au pronunţat deocamdată în cauza în care Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, este acuzat de conflict de interese şi incompatibilitate, reprezentanţii Prefecturii Gorj au dat, joi seara, un ordin de revocare din funcţie.

”Instituţia Prefectului - Judeţul Gorj a primit în data de 23 iunie 2015 Raportul de Evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate, privind pe domnul Călinoiu Ion, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, referitor la starea de incompatibilitate. În legătură cu acest raport s-a purtat corespondenţă cu mai multe instituţii ale statului. (...) Curtea de Apel Craiova a comunicat hotărârile pronunţate în dosarele 944/54/2015 şi 944/54/2015/a1 prin care a fost soluţionată definitiv prima contestaţie la raportul de evaluare. Întrucât există şi a doua contestaţie pe rolul instanţelor de judecată la acelaşi raport, a fost necesară efectuarea unei analize de către propria noastră structură care asigură asistenţa juridică. Serviciul verificare a legalităţii actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu şi contencios administrativ a întocmit referatul cu propunerea şi proiectul ordinului privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj al domnului Călinoiu Ion, urmare a stării de incompatibilitate. Drept urmare a fost emis Ordinul Prefectului Judeţului Gorj numărul 108 din 17.03.2016”, se precizează într-un comunicat transmis de biroul de presă al instituţiei.

Hotărârea nu este definitivă.

”Decizia poate fi contestată, dar până când se va lua o hotărâre, intră în vigoare”, a precizat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Pe 12 februarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au admis cererea formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi au dispus strămutarea cauzei în care acesta încearcă să anuleze raportul Agenţiei Naţionale de Integritate. Prima înfăţişare va avea loc pe 26 aprilie, la ora 11.00, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate îl acuză pe Ion Călinoiu că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, în cursul anilor 2012-2013, nu a declarat veniturile realizate în baza contractelor încheiate între acesta şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în cuantum de 1.563 de lei. Acesta se află în prezent în concediu medical.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CJ GORJ ,
INCOMPATIBIL ,
PREFECT
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.