Preşedintele, despre acordul privind imigranţii: Noi suntem ţară de tranzit. Gestionăm situaţia. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat vineri acordul la care au ajuns liderii UE, privind imigraţii, afirmând că România este doar o ţară de tranzit, iar problema poate fi gestionată.

799 afișări
Imaginea articolului Preşedintele, despre acordul privind imigranţii: Noi suntem ţară de tranzit. Gestionăm situaţia. VIDEO

Preşedintele, despre acordul privind imigranţii: Noi suntem ţară de tranzit. Gestionăm situaţia

"Am ajuns la un acord rezonabil pe migraţie, în esenţă, cel mai important progres a fost făcut prin faptul că ne-am înţeles, că am găsit soluţii pentru un pas în calea rezolvării fluxului migratoriu. Este importantă ideea că toţi am acceptat că soluţii pot fi găsite şi în afara UE şi ideea unor noi centre de primire a migranţilor, unde vor fi triaţi, înregistraţi. (...)Suntem suficient de bine implicaţi în gestionarea fluxului migratoriu. Nu suntem ţară de destinaţie, ci de tranzit, iar numărul este unul gestionabil pentru noi. Până acum nu am avut probleme cu gestionarea fluxului migratoriu", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord pentru imigranţi, după zece ore de discuţii privind o problemă ce ameninţa zona de liberă circulaţie şi guvernul cancelarului german Angela Merkel

Potrivit agenţiei Dpa, liderii UE au convenit să creeze, în mod voluntar, "centre controlate" prin care să aibe grijă de imigranţii salvaţi de pe mare. De asemenea, aceştia analizează posibilitatea de a deschide centre pentru imigranţi în afara Europei, cum ar fi în Africa de Nord.

Acest lucru reprezintă o victorie pentru Italia, care nu va mai fi obligată să primească imigranţii care încearcă să ajungă în Europa pe Marea Mediterană.

Liderii UE, reuniţi la Bruxelles în cadrul Consiliului European, discută vineri şi despre Brexit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici