Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil, Bogdan Simion, una dintre variantele luate în calcul pentru Ministerul Muncii

Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), Bogdan Simion, este una dintre variantele luate în calcul pentru portofoliul de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

1459 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil, Bogdan Simion, una dintre variantele luate în calcul pentru Ministerul Muncii

Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil, Bogdan Simion, una dintre variantele luate în calcul pentru Ministerul Muncii (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, lui Simion i s-a propus acest portofoliu, însă nu ar fi singura variantă pentru conducerea Ministerului Muncii.

Bogdan Simion, absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, este director executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Copilului, dar şi al fundaţiei SERA România, organizaţie neguvernamentală înfiinţată în martie 1996, în domeniul protecţiei copilului şi al promovării drepturilor copiilor. Conform site-ului organizaţiei, aceasta a contribuit la închiderea instituţiilor de tip vechi care adăposteau în condiţii mizere sute de copii şi la dezvoltarea de servicii sociale alternative, dar şi la înfiinţarea primei Bănci de Os din România, la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Simion este şi director executiv al Institutului pentru Dezvoltarea Copilului.

De asemenea, el a lucrat ca expert independent pentru Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru elaborarea unui sistem naţional de monitorizare a drepturilor copilului şi a fost consultant pentru Centrul de Resurse şi Inforare pentru Profesiuni Sociale, pentru elaborarea standardelor instituţionale pentru serviciile sociale pentru copii cu handicap.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici