Preşedintele Franţei, Francois Hollande, în prima sa vizită în România. Klaus Iohannis îl primeşte, marţi, la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, marţi, cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Puşcalău-Dobrovolschi, afirmând că cei doi şefi de stat vor discuta despre reconstrucţia UE şi relaţiile franco-române.

2701 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Franţei, Francois Hollande, în prima sa vizită în România. Klaus Iohannis îl primeşte, marţi, la Palatul Cotroceni

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, prima vizită în România. Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte la Cotroceni marţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Marţi va fi în România preşedintele Franţei, Francois Hollande. La ora 09: 00 preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi pe preşedintele Franţei, Francois Holland, la Palatul Cotroceni. Vor fi convorbiri urmate de declaraţii comune de presă. Următorul moment va fi o vizită la centrul de cercetare de la Măgurele. Acolo, în prezenta celor doi oficiali se vor semna acorduri importante în domeniul educaţiei şi cercetării", a detaliat purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale, Mădălina Puşcalău-Dobrovolschi.

Klaus Iohannis şi Francois Holland vor participa, marţi, la ora 12 şi la Formul Economic ''Parteneriatele franco-române de viitor''.

"Un element important din program va fi la ora 12:00, prezenţa celor doi oficiali la Formul Economic 'Parteneriatele franco-române de viitor'. Este un forum important în care trebuie să analizăm puţin relaţia dintre Franţa şi România din acest punct de vedere şi poate că ar fi bine să precizez aici că Franţa este al patrulea partener comercial al Românie şi al cincilea investitor", a precizat purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale.

Obiectivul comun al acestei vizite de stat este ''necesitatea de a întări parteneriatul strategic între România şi Franţa" şi aprofundarea dialogului bilateral, a mai spus Puşcalău.

"Cei doi şefi de stat vor discuta despre ceea ce se întâmplă în acest moment cu regândirea proiectului european, viziunea pentru reconstrucţia acestui proiect european, ceea ce se întâmplă după momentul Brexit", a subliniat ea.

''Preşedintele României va participa la Bratislava, la acest summit, reuniunea informală a Consiliului European. Este primul summit în formula UE 27 fără participarea Marii Britanii după momentul Brexit şi un moment în care preşedintele României va prezenta viziunea ţării noastre din acest punct de vedere. Această viziune presupune obiectivul nostru fundamental, acela de a păstra o UE puternică şi necesitatea de coeziune şi de uniune între cele 27 de state tocmai pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor în proiectul european'', a adăugat oficialul.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a reamintit că vizita de stat a preşedintelui Hollande vine în contextul mai multor întâlniri la nivel înalt care s-au ptrecut în ultimii doi ani, printre care şi vizita preşedintelui Klaus Iohannis, la Paris, în februarie 2015, urmată de revizuirea şi semnarea foii de parcurs de către premierii celor două state, în iunie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici