Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară: Celelalte partide sunt nişte corturi, fără fundaţie

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat, duminică, la Braşov, că un partid puternic are nevoie mai întâi de o fundaţie, susţinând că celelalte partide din România sunt "nişte corturi, fără fundaţie".

685 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară: Celelalte partide sunt nişte corturi, fără fundaţie

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian preda (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Marian Preda a spus că obiectivul principal al Fundaţiei Mişcarea Populară este crearea unui partid diferit de cele actuale prin două lucruri majore: "să aibă oameni competenţi puşi în toate funcţiile pe care partidul le are în interior, pe criteriile fundaţiei, competenţă profesională, integritate, compatibilitate cu programul şi disponibilitate pentru voluntariat şi un partid în care să existe democraţie internă reală".

El a mai spus că un partid puternic are nevoie mai întâi de o fundaţie, susţinând că celelate partide din România sunt "nişte corturi".

"Facem întâi fundaţia şi apoi construim casa. Celelalte partide sunt nişte corturi, fără fundaţie", a spus Preda.

Membrii fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară au fost prezenţi, duminică, la Braşov, unde a fost înfiinţată cea de-a douăsprezecea filială din ţară. Aceştia s-au întâlnit cu o parte dintre cei 195 de membri ai filialei judeţene Braşov a fundaţiei, iar în următoarele zece zile va fi stabilită conducerea acesteia.

"În judeţul Braşov avem 195 de membri ai fundaţiei, dintre ei aproximativ 75 au fost astăzi (duminică - n.r.) prezenţi. Am avut o discuţie foarte utilă, am avut 24 de CV-uri cu candidaturi pentru a face parte din conducerea organizatorică a fundaţiei, alţii urmând să facă parte din cele 12 grupuri de lucru pe care le formăm la nivel naţional şi care au corespondenţe la nivel judeţean. Am discutat cu o parte dintre candidaţi pe care i-am pus pe listă scurtă, am selectat şi din sală câteva persoane care au avut intervenţii foarte pertinente şi în maxim zece zile vom anunţa grupul de coordonare a filialei Braşov a Fundaţiei Mişcarea Populară şi liderul filialei", a spus, într-o conferinţă de presă, Marian Preda.

Fundaţia are în prezent 6.400 de membri şi intenţionează ca până în toamnă să strângă minim 25.000 semnături pentru a înfiinţa partidul, iar în mai, anul viitor, să lanseze candidaţii pentru europarlamentare.

Preşdintele Fundaţiei a precizat că, în luna august, se va lansa seria de dezbateri naţionale la care va fi prezent şi preşedintele Traian Băsescu.

"Sperăm ca una dintre ele, în toamnă, să fie organizată şi la Braşov", a mai spus Preda.

La rândul său, Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial, a spus că Fundaţia are două teme extrem de importante: Constituţia şi regionalizarea.

"Actuala putere nu ţine cont de referendumul organizat în 2009, iar proiectul de constituţie nu prevede practic, rezultatul acestui referendum. Considerăm că Fundaţia va trebui să aibă un rol extrem de important în acest demers pentru că altfel putem spune că democraţia nu mai există în România atâta timp cât un Parlament nu ţine cont de voinţa poporului. Din punct de vedere al preşedintelui Traian Băsescu suntem siguri că îl vom avea şi pe dânsul la toate aceste dezbateri pe care le vom organiza şi vom putea face o echipă în demersul nostru pe termen scurt şi anume susţinerea introuducerii rezultatului referendumului în cadrul noii constituţii", a spus Lăzăroiu.

Săptămâna viitoare vor fi înfiinţate filialele pe sectoarele din Bucureşti, iar până la sfârşitul lunii iulie urmează să fie finalizate toate filialele din ţară, în fiecare judeţ.

Consilierul prezidenţial Cristian Hriţuc, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, afirma, joi, la Ploieşti, că, după terminarea mandatului de preşedinte, Traian Băsescu va fi membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar nu se va înscrie şi în partidul care se va înfiinţa pornind de la această fundaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici