Preşedintele Guvernului Spaniei, la Bucureşti: Putin a vrut să slăbească UE, o vede ca pe o ameninţare şi a atacat Ucraina

Preşedintele Guvernului Spaniei, Pedro Sánchez, a declarat, la Bucureşti că Putin, prin invadarea Ucrainei a vrut să slăbească Uniunea Europeană şi nu se aştepta la o asemenea unitate.

518 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Guvernului Spaniei, la Bucureşti: Putin a vrut să slăbească UE, o vede ca pe o ameninţare şi a atacat Ucraina

Preşedintele Guvernului Spaniei, la Bucureşti: Putin a vrut să slăbească UE, o vede ca pe o ameninţare şi a atacat Ucraina

Pedro Sánchez a spus, la Bucureşti, că Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a încercat în diferite feluri să slăbească UE.

„De-a lungul multor ani, Putin a încercat să slăbească Uniunea Europeană. A intervenit în acest sens în diferite feluri. Cu toţii ştim că a folosit şi s-a folosit de tehnologie, dar a folosit şi instrumente mai clasice, cum ar fi invazia asta unilaterală, intervenţia Rusiei în Ucraina. Dar trebuie să fim conştienţi de unde a pornit acest conflict, de ce a invadat Rusia Ucraina. Preşedintele Zelenski a fost destul de clar atunci când a vorbit despre asta. Putin a atacat Ucraina pentru că o percepe ca pe o ameninţare la procesul democratic. Putin încearcă să slăbească Uniunea Europeană pentru o vede ca pe o ameninţare, un proiect geopolitic la scară globală şi fundamentat pe valori opuse regimului de la Moscova. Mă refer aici la libertăţi, la democraţie, la respectarea drepturilor omului. Prin urmare, trebuie să fim conştienţi de acest lucru şi să fim uniţi aşa cum am fost încă de la începutul acestei invazii, toate guvernele, toate societăţile, să fie unite în jurul guvernelor ţărilor proprii”, a spus preşedintele Guvernului Spaniei.

Sánchez este de părere că Putin a crezut că statele UE vor acţiona fiecare separat şi astfel el va putea învinge.

„Nu credea că comunitatea internaţională va da dovadă de această uniune, dar lucrurile le-au contrazis, realitatea l-a contrazis. România, Spania şi multe alte ţări au intervenit. Aş putea spune că chiar 40 de ţări au intervenit în mod unitar şi au fost de acord ca Tribunalul Internaţional să cerceteze acest genocid pe care guvernul din Rusia îl face în Ucraina. Practic cu toţii condamnăm această invazie. Ne-am unit şi în ceea ce proveşte solidaritatea cu poporul ucrainean, nu doar la nivelul Uniunii Europene, dar şi la nivel bilateral. Fiecare ţară oferă material de luptă, material de apărare şi, bineînţeles, ajutoare umanitare către Ucraina”, a mai spus Sánchez.

Astfel, în Spania a fost aprobat un pachet de ajutoare umanitare, cel mai mare pe care Spania l-a oferit vreodată, de 23 de milioane de euro pentru Ucraina.

Sánchez a mai spus că Spania va continua să fie un exemplu în ceea ce priveşte primirea refugiaţilor, nu doar a celor care provin din Ucraina, ci şi pentru cei care vin prin Republica Moldova.

„Am vorbit cu preşedintele Republicii Moldova, am asigurat-o de sprijinul poporului spaniol. 1000 de refugiaţi ucraineni se află acum în Republica Moldova şi ei vor fi duşi în Spania în acest exerciţiu de solidaritate cu Uniunea Europeană”, a mai spus preşedintele Guvernului Spaniei .

De asemenea, Sánchez a mai spus că ţările UE trebuie să demonstreze unitate în ceea ce priveşte sancţiunile aplicate Rusiei pentru a-i transmite lui Putin şi obligaţiilor lui că pachetul de sancţiuni va continua să crească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici