Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, insistă cu ANRE: Slavă cerului că se termină mandatul conducerii, că a fost unul catastrofal

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu (PNL), afirmă că „tăcerea vinovată” a conducerii ANRE i-a costat enorm pe români şi spune că este foarte bine că se termină mandatul conducerii ANRE, pentru că „a fost unul catastrofal”.

209 afișări
Imaginea articolului Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, insistă cu ANRE: Slavă cerului că se termină mandatul conducerii, că a fost unul catastrofal

„Slavă cerului că se termină (mandatul conducerii ANRE în octombrie - n.r.), că a fost catastrofal mandatul actualei conduceri a ANRE. Fără niciun fel de exagerare, tăcerea lor vinovată din toate aceste luni ne-a costat enorm. Este actorul care trebuia să fie cel mai atent la piaţa energiei şi să vină cu soluţii. Din păcate, la final şi-a manifestat prezenţa, n-aş spune neapărat interesul, participând la acel comitet interguvernamental (interministerial - n.r.), pe care premierul Ciucă l-a organizat şi au venit cu această ordonanţă, astfel încât să avem un teren legislativ predictibil”, spune Alina Gorghiu.

Ea admite că motivul pentrui care va fi schimbată conducerea ANRE este că i se termină mandatul.

„Mai e o lună până la finalizarea mandatului conducerii ANRE, pe care PSD şi-a asumat-o. Domnul Chiriţă e colegul de la PSD, susţinut de PSD şi menajat în această perioadă. Aş fi preferat să fie pus mai mult la muncă în beneficiul consumatorilor casnici, al firmelor care au avut mari probleme, însă tot răul spre bine - se termină mandatul conducerii ANRE şi îmi doresc tare mult să văd specialişti acolo care să fie implicaţi activ în rezolvarea problemelor”, adaugă Gorghiu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, aminteşte că mandatul conducerii ANRE se termină în octombrie şi susţine că „nu a fost niciun scandal”, în replică la declaraţiile lui Rareş Bogdan: „Suntem oameni responsabili şi serioşi, totuşi, sau vorbim ca să vorbim?”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lansat un atac dur la ANRE, vineri, după ce instituţia a transmis că ordonanţa de plafonare a preţurilor poate scoate de pe piaţă unii furnizori de energie: „Subminează statul român, domnul Chiriţă (preşedintele ANRE - n.r.) se joacă cu focul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gorghiu,
anre,
energie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici