Preşedintele Iohannis, la ceremonia de la Chişinău: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova

  • Republica Moldova sărbătoreşte vineri 30 de ani de la proclamarea Independenţei.
  • Preşedintele României este la Chişinău pentru a participa la ceremonii.
  • Tot la Chişinău se află preşedinţii Poloniei şi Ucrainei.
248 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, la ceremonia de la Chişinău: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova

Preşedintele Iohannis, la ceremonia de la Chişinău: România rămâne partenerul cel mai apropiat al Republicii Moldova

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. La finalul evenimentului, preşedintele Maia Sandu s-a adresat preşedinţilor României, Poloniei şi Ucrainei.

„Ţara mea îşi doreşte să devină un factor de stabilitate pentru regiunea noastră, vom fi un promotor al păcii, al dialogului paşnic... avem ce oferi lumii, cu decenţă şi fermitate ne vom apăra valorile naţionale”, a spus gazda evenimentului.

Maia Sandu a mai spus că cele patru state au trei obiective comune: importanţa respectării dreptului internaţional în regiune, intensificarea eforturilor de integrare europeană a Moldovei şi Ucrainei cu sprijinul României şi Poloniei şi creşterea schimburilor economice.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ţinut un scurt discurs la Chişinău.

Sunt desebit de bucuros să revin la Chişinău... tot azi sărbătorim 30 de ani de la stabilirea contactelor diplomatice”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că România şi Republica Moldova sunt legate prin limbă, cultură şi istorie şi a vorbit despre ajutorul oferit moldovenilor în timpul pandemiei şi despre alegerile câştigate de forţele proeuropene.

Klaus Iohannis a adăugat faptul că Republica Moldova a devenit un model pentru întreaga regiune şi a asigurat-o pe Maia Sandu că România va continua să fie cel mai apropiat partener.

„Am asigurat-o pe doamna Maia Sandu că România va fi şi în continuare partenerul cel mai apropiat de Republica Moldova... Avem acum oportunitatea unei cooperări aprofundate”, a încheiat Klaus Iohannis.

Concluzia întâlnirii de vineri a fost trasă de preşedintele Maia Sandu.

„Republica Moldova are prieteni adevăraţi, Republica Moldova are parteneri regionali de încredere, Republica Moldova îşi doreste o implicare mai activă la nivel regional şi global”.

Republica Moldova sărbătoreşte vineri 30 de ani de la proclamarea Independenţei. Vizita lui Klaus Iohannis la Chişinău este a doua din ultimele 12 luni. Şeful statului a mai fost în Republica Moldova în luna decembrie, imediat după ce Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici