Preşedintele PDL Harghita i-a propus Elenei Udrea să candideze într-un colegiu din Harghita

Preşedintele PDL Harghita, Adrian Trif, spune că i-a propus fostului ministru al Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea să candideze pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5 din judeţul Harghita, colegiu în care a fost ales deputat ministrul de Interne, Mircea Duşa.

351 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PDL Harghita i-a propus Elenei Udrea să candideze într-un colegiu din Harghita

Preşedintele PDL Harghita i-a propus Elenei Udrea să candideze într-un colegiu din Harghita (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL Harghita, Adrian Trif, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că a luat decizia de o invita pe Elena Udrea să candideze în Colegiul 5, aflat în zona de nord a judeţului, întrucât este nemulţumit de activitatea deputatului care îl reprezintă, ministrul de Interne, Mircea Duşă.

"I-am propus Elenei Udrea să candideze în judeţul Harghita, într-o zonă în care a reuşit să aducă speranţa în casele oamenilor. Este vorba de Colegiul 5 din judeţ, colegiu care l-a trimis în Parlament pe actualul ministru de Interne, Mircea Duşa. PSD-istul Mircea Duşa nu a reuşit să facă în două mandate de deputat şi pe două fotolii de ministru niciun sfert din lucrurile bune pe care le-a făcut Elena Udrea pentru Topliţa, Borsec şi comunele din împrejurimi", a spus Adrian Trif.

El a afirmat că "Mircea Duşa a preferat ca zona să fie ocolită de investiţii, pentru a-i manipula pe oameni cu slogane naţionaliste de doi bani".

În schimb, despre Elena Udrea, Adrian Trif a afirmat că se numără printre puţinii politicieni care au reuşit, în ultimele două decenii, să pună rezolvarea problemelor comune ale românilor şi maghiarilor din Harghita "deasupra oricăror discursuri naţionaliste sterile", exemplificând cu investiţiile făcute de fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului în centrul balnear şi pârtia de schi din Borsec, precum şi în reabilitarea centrului staţiunii şi infrastructurii edilitare din oraş.

Preşedintele PDL Harghita a mai spus că vineri va discuta personal cu Elena Udrea, susţinând că aceasta urmează să dea un răspuns oficial invitaţiei lansate prin intermediul unui comunicat de presă.

Propunerea lui Trif va fi discutată, joi seară, şi în cadrul Consiliului Director Judeţean al PDL, care are loc în localitatea Izvoru Mureşului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la România TV, că unii dintre foştii lideri ai partidului au dat dovadă de o anumită aroganţă în timpul guvernării PDL, dând-o ca exemplu pe Elena Udrea, dar şi pe fostul premier Emil Boc.

Deputatul PDL Elena Udrea ar urma să candideze pentru un nou mandat în Neamţ, în colegiul care cuprinde oraşul Roman, actualul deţinător al mandatului pentru acest colegiu fiind deputatul PDL Marius Neculai, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Colegiul 4 din Neamţ cuprinde oraşul Roman, comuna Ion Creangă şi satele Ion Creangă, Avereşti, Izvoru, Muncelu, Recea şi Stejaru, fiind unul dintre cele mai mari colegii din judeţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici