Preşedintele PMP, Eugen Tomac: Ne aflăm în apocalipsa pestei porcine. Este o guvernare anti-naţională

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, la începutul şedinţei Colegiului Naţional al partidului că România se află în „apocalipsa pestei porcine”, iar membrii Guvernului „chefuiesc câteva zile la mare”, adăugând că „este o guvernare anti-naţională”.

380 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PMP, Eugen Tomac: Ne aflăm în apocalipsa pestei porcine. Este o guvernare anti-naţională

Preşedintele PMP, EugenTomac: Ne aflăm în apocalipsa pestei porcine. Este o guvernare anti-naţională

„Ne aflăm într-o perioadă în care, din punct de vedere politic, avem un Guvern care tratează cu un dispreţ nemaîntâlnit în viaţa politică temele serioase cu care se confruntă societatea. ne aflăm într-o apocalipsă a pestei porcine şi acest Guvern în loc să se îndrepte cu maximă atenţie către o problemă care frămână toată societatea, stă şi chefuieşte de câteva zile la mare şi discută de cum se pot salva ei între ei. Este incredibil acest lucru şi este încă o dovadă că România are nevoie de o opoziţie vie”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul Partidului Mişcarea Populară mai mai spus că în momentul de faţă „este o guvernare anti-naţională”, care crea ca românii „să nu mai crească niciun porc”

„Românii trebuie să ştie un lucru fundamental. Această guvernare este o guvernare anti-naţională. Vor ca românii în gospodării să nu mai crească niciun porc, iar industria este pur şi simplu pusă la pământ de un Guvern al trădării naţionale”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Preşedintele PMP mai spune că este nevoie de o comisie de anchetă în Parlament, care să verifice cum s-a acţionat în cazul virusului, pentru că celelalte tări din jurul României „nu se confruntă cu această problemă, iar ministrul Petre Daea şi premierul Viorica Dăncilă „stau şi îi zâmbesc lui Dragnea acum la mare gândindu-se şi promiţându-i că-l vor salva”

„Avem obligaţia să milităm cu toată forţa pentru crearea acestei comisii de anchetă parlamentară, pentru că este incredibil cum în jurnul României toată lumea nu se confruntă cu această problemă, iar la noi ţăranii sunt pur şi simplu umiliţi şi lăsaţi fără porcul de Crăciun pentru că incompetentul Daea, împreună cu analfabeta Dăncilă habar nu au pe ce lume se află şi stau şi zâmbesc îi lui Dragnea acum la mare gândindu-se şi promiţându-i că-l vor salva. Asta este agenda lor şi noi avem obligaţia să le explicăm românilor ce se întâmplă”, a mai spus liderul PMP.

PNL şi PMP au demarat, joi, procedura pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind modul în care autorităţile au gestionat situaţia creată de pesta porcină africană în România.

"A fost înregistrată la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea şi proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor privind verificarea modului prin care autorităţile statului român au pus în aplicare prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane" , se arată într-un comunicat al liderului PNL, Ludovic Orban, remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, comisia va avea scopul de a determina cauzele care au dus la apariţia focarelor de pestă porcină, la extinderea epidemiei dar şi la erorile autorităţilor române în gestionarea acesteia.

"În vreme ce în alte ţări în care pesta porcină africată şi-a făcut apariţia cu 2 ani de zile înainte de România, acestea au reuşit să ţină sub control focarele (Polonia – 99 focare, Ucraina – 64, Lituania – 45), în ţara noastră în doar două luni de zile s-a ajuns la 732 de focare. Răspunderea exclusivă pentru această situaţie gravă este a Guvernului, care a scăpat din mână situaţia şi a neglijat avertismentele timpurii, iar acum există pericolul ca Uniunea Europeană să introducă în zonă de restricţie întreaga ţară, cu ample repercusiuni economice. În plus, este abominabil cinismul şi ticăloşia actualei puteri care a furnizat informaţii privilegiate apropiaţilor săi politici, iar aceştia au speculat acest dezastru pentru a obţine profit", afirmă liderul PNL.

Preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că au fost depistate două noi focare de pestă porcină africană în localitatea Tunari, din judeţul Ilfov, iar la nivelul localităţilor afectate se menţin filtrele dezinfectoare rutiere şi cele din exploataţii.

„Astăzi am prezentat rezultatele Grupului Naţional de Experţi cu privire la ultimul set de măsuri care se doresc a fi luate în vederea prevenirii extinderii Pestei Porcine Africane în România. Astfel, s-a recomandat menţinerea filtrelor de control rutiere ca fiind necesare pentru a putea face verificări în trafic pentru încercările sau tentativele de a scoate din zonele de restricţie animale vii, carne şi produse din carne”, a declarat preşedintele ANSVSA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici