Preşedintele PMP, Traian Băsescu: În lipsa creşterii natalităţii, România riscă să importe asiatici şi musulmani

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că sporul negativ al populaţiei ţării este o „mare îngrijorare” şi că dacă nu se inversează curba natalităţii, România riscă plafonarea economică sau va fi nevoită să importe asiatici sau musulmani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1667 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PMP, Traian Băsescu: În lipsa creşterii natalităţii, România riscă să importe asiatici şi musulmani

Băsescu a spus la lansarea candidaţilor PMP Suceava pentru alegerile parlamentare, că cea mai mare îngrijorare a oamenilor politici trebuie să fie problema natalităţii.

„Suntem o ţară care nu are potenţial de creştere pentru că nu are cu cine şi va fi în faţa a două alternative: să rămânem plafonaţi din punct de vedere al creşterii economice sau să importăm asiatici, musulmani de prin Orientul Mijlocul sau de pe unde vom apuca. Numai că noi am văzut experienţa statelor care au făcut acest lucru. Franţa, Germania, Italia, Olanda, Belgia sunt ţări în care este afectată însăşi fibra creştină a popoarelor. Ori pentru noi devine extrem de important să găsim soluţii ca familiile să aibă copii”, a spus Traian Băsescu.

El a menţionat că este suficient sprijinul financiar actual acordat mamelor şi că este nevoie de un program naţional de construcţie de creşe şi grădiniţe pentru că mamele nu-şi pot lăsa copiii în nesiguranţă şi să meargă la serviciu.

„Un program naţional de construcţie de creşe şi grădiniţe este un program care poate da încredere mamelor că au unde-şi lăsa copiii în siguranţă”, a spus fostul preşedinte, care a menţionat că astfel se poate ca România să-şi inverseze curba natalităţii şi să treacă pe un spor pozitiv de natalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici